U dvorcu Batthyany

Održana svečanost za dobitnike javnih priznanja, počasni građanin Ludbrega je Dragutin Križanić

S obzirom na to da se ove godine nije mogla održati svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj bi bila uručena javna priznanja upriličen je svečani prijem. 

09:33h
0
Foto: Grad Ludbreg

U dvorcu Batthyany u Ludbregu održan je svečani prijem za ovogodišnje dobitnike Javnih priznanja Grada Ludbrega.


S obzirom na to da se ove godine zbog pandemije nije mogla održati svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj bi bila uručena javna priznanja upriličen je svečani prijem.

– Kao i svake godine dodjeljuju se priznanja kao iskaz javne pohvale, počasti i zahvalnosti našim sugrađankama i sugrađanima za osobite zasluge i uspjehe u pojedinim područjima gospodarskog ili društvenog života. Ne zaboravljamo pritom one koji promiču i promoviraju ugled, značaj i položaj našeg maloga grada u zemlji i svijetu, jer ipak Ludbreg je Centrum Mundi, samo središte svijeta – rekao je Antun Šimić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ludbrega.

Javna priznanja uz njega su uručili gradonačelnik Dubravko Bilić i Renata Potočnik, zamjenica gradonačelnika, a u ime svih nagrađenih zahvalio se Dragutin Križanić, koji je proglašen počasnim građaninom.

– Danas osjećam ogromno zadovoljstvo što dobivam ovakvo priznanje u sredini iz koje dolazim. Želim se zahvaliti svima koji su radili da im se te nagrade uruče, na njima pišu naša imena, ali one ne pripadaju nama već svima onima koji su nas podupirali i bez kojih danas ne bismo bili ovdje – rekao je počasni građanin Dragutin Križanić.

Ludbreški gradonačelnik kazao je kako su dobitnici priznanja uzor drugima, a da ponekad toga možda nisu ni svjesni.

– Već je danas ovdje bilo riječi o traženju sreće. Uistinu čovjek je u stalnom traženju sreće, bilo u velikim ili malim stvarima, na skretanjima lijevim ili desnim. Međutim, često sreću imamo, ali ju ne vidimo. Zbog toga smo ponekad tužni i nezadovoljni, ali u ovakvim trenucima, prvenstveno nagrađeni, imate priliku posvjedočiti svoju sliku sreće. Svoj put koji je ispravan, a nama može biti uzor i put kojim trebate nastaviti dalje. Taj put se gleda, netko ga primijeti, iako to možda niste ni očekivali. Sve ono što ste dosad u životu napravili za sebe, napravili ste i za druge možda i ne znajući. Netko je zbog vas odlučio biti glazbenik, sportaš, majstor ili bilo što drugo u životu čime je doprinio da naš grad bude bolji – zaključio je gradonačelnik.

Svečanost uručenja Nagrada vodio je Aleksandar Horvat, ludbreški pjesnik koji je i za ovu prigodu pripremio novu pjesmu, a u glazbeni dio programa priredile su “Pajdašice”.

Počasni građanin Grada Ludbrega je maloprije spomenuti Dragutin Križanić, nagradu za životno djelo dobio je Marijan Krobot, nagradu Grada Ludbrega dobio je Mladen Struški, dok je plaketa Grada dodijeljena tvrtki Luneta d.o.o., Udruzi tjelesnih invalida LIO, Uredu ovlaštenog inženjera geodezije Milana Mirčetića iz Ludbrega.

Zahvalnice Grada Ludbrega dodijeljene su Ivi Gerić, Biserki Kutnjak, Draženu Pavetiću, Davidu Šalamonu, Elviri Štabi-Vidović.

Posljednjih nekoliko godina u povodu Dana grada javna priznanja uručuju se i učenicima Osnovne škole Ludbreg i Srednje škole Ludbreg. Na prijedlog Osnovne škole Ludbreg ove je se godine nagrada uručena Emi Borko, učenici 8. razreda. Srednja škola Ludbreg za nagradu je predložila Luciju Ivanuša, učenicu 4. razreda.

čitam...