Održana tradicionalna priredba ‘Berba grožđa u Glogovcu’

06:15h
0
Tradicionalan prikaz berbe grožđa u Glogovcu

Udruga žena Glogovac održala je prošle subote tradicionalnu priredbu ”Berba grožđa u Glogovcu”. Na trsovima ispred Društvenog doma u Glogovcu upriličen je prikaz berbe grožđa u kojoj su sudjelovali vinogradari i članice udruge u nošnjama, a pristigli gosti i uzvanici mogli su se poslužiti netom iscjeđenim moštom i “goričkim doručkom” po kojem je Udruga žena Glogovac prepoznatljiva u županiji i šire.


Priredbu u Glogovcu posjetili su brojni gosti

Tako se na stolu našlo mnoštvo domaćih delicija od prgica, kobasica, špeka, kruha, kukuruznih žganaca, prezvuršta do zlevanke, kako je to bilo i nekada na stolu naših djedova i baka.
Na samom ulazu u dom postavljena je i klijet u kojoj su bili ponuđeni domaći likeri koje su radile članice udruge.

Stigla je i ministrica Anka Mrak TaritašGoste su uz predsjednicu Nadu Štefanec pozdravili i zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Koprivnice Ernest Forjan, načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić, zamjenica gradonačelnice Koprivnice Melita Samoborec, a ispred Županije viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač.

Posebna gošća bila je ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš koja se ove godine pridružila u berbi grožđa te je bila oduševljena priredbom.

Održan je i bogat folklorni programU programu je nastupio KUD Kalnik s koreografijom i igrokazom “Prnjavi škaf”, a Ernest Forjan je organizatoricama posvetio ”Pjesmu o Glogovčicama” koja je popraćena velikim pljeskom.
Na manifestaciju se odazvao i veliki broj članica ženskih udruga iz okolnih sela te je dom bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

Iz Udruge žena Glogovac zahvaljuju svima koji su sudjelovali u priredbi ili su je svojim dolaskom uveličali te poručuju kako će i dalje čuvati narodne običaje u svom selu.

Društveni dom bio je ispunjen do posljednjeg mjesta

čitam...