Želim biti majstor

Održane motivacijske radionice za učenike osnovnih i srednjih strukovnih škola u okviru projekta “Želim biti majstor”

13:31h
0
Radionice - Želim biti majstor
Radionice - Želim biti majstor // foto: HOK

U okviru projekta „Želim biti majstor“ održane su motivacijske radionice za upise u deficitarna strukovna zanimanja u 26 osnovnih matičnih i područnih škola Koprivničko-križevačke županije.

Na motivacijskim radionicama informacije o upisima u srednje strukovne škole te prednostima upisa u deficitarna strukovna zanimanja prezentirali su predstavnici nositelja projekta Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije te partnera Obrtničke škole Koprivnica, Strukovne škole Đurđevac i Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci.

Na motivacijskim radionicama anketirano je ukupno 696 učenika, a njih 189 pokazalo je interes za upis u deficitarno strukovno zanimanje. Učenici su najviše zainteresirani za upis u sljedeća zanimanja: kuhar, CNC operater, automehatroničar, strojobravar i elektroničar-mehaničar, a najmanje interesa pokazali su za zanimanja limar, automehaničar i krojač.

U okviru istog projekta održane su i radionice o cjeloživotnom učenju za učenike završnih razreda strukovnih škola s područja Županije. Cilj ovih radionica bio je razviti pozitivan odnos prema cjeloživotnom učenju. Učenicima su predstvnice partnera Obrtničkog učilišta Pouka i PORA Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije prezentirale mogućnosti koje su im na raspolaganju nakon završetka formalnog obrazovanja kao što su polaganje majstorskog ispita, ispita o stručnoj osposobljenosti, pohađanje programa osposobljavanja i usavršavanja, ostalih programa cjeloživotnog obrazovanja ili započinjanje vlastitog posla. Održane su tri prezentacije na ovu temu, u Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ Križevci, Obrtničkoj školi Koprivnica i Strukovnoj školi Đurđevac.

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije provodi projekt „Želim biti majstor“ financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“. Vrijednost projekta je 696.846,75 kn, a za njegovu provedbu osigurana su bespovratna sredstva u 100% iznosu iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta je poboljšati učinkovitost provedbe Strategije razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije povećanjem motivacije nezaposlenih osoba i učenika za upise u programe obrazovanja za deficitarna zanimanja te povećanjem interesa za cjeloživotnim učenjem.

čitam...
Loading...