Koprivnička knjižnica

Održano predavanje o razvoju anksioznih poremećaja

09:19h
0
Začeci poremećaja primjećuju se već od djetinjstva // Foto: ingimage.com

Posjetitelji su imali priliku naučiti više o strahu i tjeskobi koji ponekad mogu dovesti do ozbiljnih anksioznih poremećaja.

Psihologinja Tihana Kosi i dr. psih. Mirjana Grubić Marković  ove su srijede  održale predavanje o anksioznim poremećajima kod djece i odraslih u Knjižnici i čitaonici Fran Galović.

Bilo je to treće predavanje u okviru programa Knjigom do zdravlja – psihološke radionice, a kao i prethodna dva o stresu i depresiji, izazvalo je velik interes publike.

Posjetitelji su imali priliku naučiti više o strahu i tjeskobi koji ponekad mogu dovesti do ozbiljnih anksioznih poremećaja.

Zanimljivo je bilo saznati da mnogi takvi poremećaji u odrasloj dobi korijene vuku iz djetinjstva pa je bitno probleme kod djece prepoznati na vrijeme i primjereno reagirati.

Stručnjakinje za psihičko zdravlje govorile su o tome kako prepoznati rane znakove razvoja poremećaja, kada se obratiti za stručnu pomoć te kako razlikovati normalna stanja stresa i anksioznosti od psihijatrijskog poremećaja.

Osim toga, odgovorile su na brojna pitanja publike koja je na kraju predavanja dobila priliku opustiti se uz vježbe meditacije.

čitam...