OSIGURAVANJE ŠKOLSKE PREHRANE

Oduševljenim osnovnoškolcima u Đurđevcu podijeljene čokolade, bilježnice i penkala

Osnovna škola Grgura Karlovčana zajedno s Gradom Đurđevcom i ove godine provodi projekt Osiguravanja besplatne prehrane za djecu u riziku od siromaštva.

11:09h
0
Foto: Grad Đurđevac

U Osnovnoj školi Grgura Karlovčana u Đurđevcu jučer su podijeljeni promotivni materijali, čokolade, bilježnice i penkala u sklopu projekta Osiguravanje školske prehrane. Djeca su bila oduševljena čokoladama koje će podijeliti s prijateljima te bilježnicama i penkalima koje će upotrebljavati u nastavi.

Osnovna škola Grgura Karlovčana zajedno s Gradom Đurđevcom i ove godine provodi projekt Osiguravanja besplatne prehrane za djecu u riziku od siromaštva. Projektom su obuhvaćena 254 učenika čiji roditelji su primatelji zajamčene minimalne naknade, samohrani roditelji i obitelji s troje ili više djece od kojih je jedno polaznik Osnovne škole Grgura Karlovčana, a ostala maloljetna.

Škola je još prošle godine uvela i zdravi meni u školskoj kuhinji, a koji obuhvaća zdrave namirnice proizvedene na domaćim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Također je jednom mjesečno organiziran i zdravi doručak za sve učenike škole.

– Kao što znamo, doručak je vrlo važan obrok za školsko dijete, a svi naši školarci od ove godine nastavu polaze u jednoj smjeni- ujutro. Doručak omogućuje nesmetan rast i razvoj djetetova organizma, te proizvodnju energije koja mu je potrebna za optimalno funkcioniranje i rad – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 255.299,00 kuna, a provodi se na razdoblje do kraja školske godine.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac

čitam...
Loading...