uporan vozač

ODUZELI MU AUTOMOBIL Četiri puta uhvaćen kako vozi bez položenog vozačkog, počinio 16 prekršaja, a kako će platiti kaznu ne zna ni on

Privremeno mu je oduzet osobni automobil kojim je upravljao.

14:02h
0
Ilustracija // Foto: ePodravina
Ilustracija // Foto: ePodravina

Na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici, danas je doveden 27-godišnji vozač koji je u srijedu, u 16.40 sati, u Ulici Stjepana Pašice u Drnju, vozio prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je na mjestu počinjenja prekršaja uhićen.

Kako je vozaču u razdoblju od 1. kolovoza 2019. do 3. veljače 2021. godine, ovo četvrti prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a već je dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, privremeno mu je oduzet osobni automobil kojim je upravljao.

O tome je obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 12.600 kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci. Sud je odlučio da će se privremeno oduzeti osobni automobil vratiti vozaču po pravomoćnosti sudske presude.

Ističemo da je riječ o recidivisti koji je u razdoblju od 1. rujna 2019. g. do 3. veljače 2021. u tri navrata zatečen u činjenju 16 prometnih prekršaja.