11.7 C
Koprivnica
Petak, 31. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
pritužbe urodile plodom

ODZVONILO VRANAMA Grad dobio zeleno svjetlo, pogledajte kada i na kojim lokacijama kreće u borbu protiv ptica koje remete mir građana
O

Planirano je da se tijekom sljedećeg tjedna započne s procesom uklanjanja gnijezda vrana po gradu, a sve prema zaprimljenim prijavama građana, rekao je Golubić

Ne propustite

U protekla dva mjeseca napisali smo dva teksta o vranama koje remete normalan život stanovnika na Taraščicama. Prvo nam se javila Koprivničanka koju je zasmetao nered nastao od vrana u parku u Meštrovićevoj ulici, pored autobusnog i željezničkog kolodvora, gdje građani više ne mogu šetati ili normalno sjediti na klupi, a taj poziv ohrabrio je i stanare jedne od zgrada na Trgu kralja Tomislava, koji godinama s vranama muče muku.

Tvrde da im slijeću na balkone, bacaju grančice i prazne sadržaje želuca na automobile, grakću po cijele dane i noći i da je život, ukratko, u tom dijelu grada postao nesnošljiv. Sa sličnim problemima javilo nam se još građana iz drugih dijelova Koprivnice pa i šire, a ovi glasovi nezadovoljstva očito su došli i do gradskih vijećnika, jer su vrane bile jedna od tema gradskog vijeća.

TKT, Vrane
Foto: Ivan Balija

Pokrenuo ju je HDZ-ov Saša Cestar, koji je pitao gradonačelnika što su napravili po tom pitanju i ima li kakvih novosti za građane koji svakodnevno negoduju.

Prema odgovoru prvog čovjeka grada, dobre vijesti su na vidiku.

– Što se tiče vrana, naših zaštićenih životinja, komunalni redari i naš resorni odjel imali su jednu malu akciju po naputku Ministarstva poljoprivrede. Morali su prikupiti sve pritužbe na području grada, da se vidi koliko ljudima vrane smetaju ili ne smetaju. Prema zadnjim podacima koje imam, prikupili smo dovoljno pritužbi da bi nam se dozvolilo da napravimo nešto interventno s vranama – poručio je Jakšić.

TKT, Vrane
Foto: Ivan Balija

Na koji način će intervenirati nije pojasnio pa smo pitanje uputili prema Tomislavu Golubiću, pročelniku zaduženom za izgradnju grada. Dobili smo sličan odgovor.

– Grad Koprivnica ishodio je suglasnost Ministarstva za uklanjanje gnijezda vrana na području grada Koprivnice te je planirano da se tijekom sljedećeg tjedna započne s procesom uklanjanja gnijezda vrana po gradu, a sve prema zaprimljenim prijavama građana – napisao nam je Golubić.

Dakle, grane će se rezati, a gnijezda uklanjati, što je i najlogičnije u svemu onome što se predlagalo, a bilo je tu i spominjanje sokolara, vjeverica, vatrometa i tako dalje. Kako doznajemo, osim na Taraščicama, najviše problema vrane stvaraju u centru grada i na Lenišću i upravo na tim lokacijama bit će prve intervencije.

TKT, Vrane
Foto: Ivan Balija
TKT, Vrane
Foto: Ivan Balija
mg
Foto: Matija Gudlin
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

TRENUTAK ZA SMIJEH

[VIC DANA] Došla dva siromaha u restoran

Nađu se dva siromaha ispred restorana i odluče ući i najesti se, pa što bude. Uđe prvi, najede se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti