sudsko rješenje

Ograda uklonjena, građani pohrlili u Martinovku

14:11h
0
Ograda ispred Martinovke je uklonjena // Foto: Matija Gudlin

S druge strane, Grošić, inače magistar prava, iako je najavio medijsku šutnju, danas, u ponedjeljak, obavijestio nas je kako je podnio žalbu na privremenu mjeru i odgovor na tužbu za smetanje posjeda jer, kako kaže, rješenja Općinskog suda smatra neutemeljenima.

Dio ograde ispred koprivničke Martinovke, koju je postavio vlasnik zemljišta Darko Grošić, tik uz pješačku stazu na Florijanskom trgu, uklonjen je danas, u ponedjeljak, po rješenju Općinskog suda u Koprivnici.

Stanari i vlasnici poslovnih prostora odahnuli su, a brojni građani pohrlili su u zgradu, još kad je  uklanjanje bilo u tijeku i uskoro izašli s punim vrećicama.

Unutrašnjost zgrade koja je tjedan dana bila ‘iza rešetaka’, konačno je živnula.

Sudskom odlukom od 18. siječnja stanarima te vlasnicima i suvlasnicima poslovnih prostora omogućeno je da angažiraju majstore koji će ukloniti  tri metra ograde, kako bi se omogućio nesmetani ulazak u zgradu sa strane Florijanskog trga.

Podsjetimo, Grošić se oglušio na prvo sudsko rješenje, odnosno privremenu mjeru, od 13. siječnja prema kojem je ogradu trebao ukloniti u roku od 24  sata. S obzirom da to nije učinio, koprivnički Odvjetnički ured Katarina Vuljak, kojeg su angažirali suvlasnici ove poslovno-stambene zgrade, u petak je uložio zahtjev da se odredi sredstvo prisile.

– Cilj je bio da se što prije omogući prolaz s Florijanskog trga do zgrade – rekla je K. Vuljak i objasnila da je u tijeku tužba za smetanje posjeda.

Dodala je kako je u tijeku i priprema za tužbu služnosti prolaza i provoza te da će tražiti da se ono uknjiži u gruntovnicu.

S druge strane, Grošić, inače magistar prava, iako je najavio medijsku šutnju, danas, u ponedjeljak, obavijestio nas je kako je podnio žalbu na privremenu mjeru i odgovor na tužbu za smetanje posjeda jer, kako kaže, rješenja suda smatra neutemeljenima.  Uz to, podnio je i vlasničku tužbu.

Grošić je općenito nezadovoljan radom suda.

– Donio je već dva rješenja protiv mene, a da nije dao priliku da u svoju obranu kažem niti jednu jedinu riječ, već rješenja temelji isključivo  na podnescima tužitelja kojima vjeruje u sve što je naznačeno – dodao je.

Ujedno, tvrdi da mu sud ne dostavlja priloge od strane tužitelja, a ostavljaju rok od osam dana za žalbu.