U GRADSKOJ VIJEĆNICI

Okrupnjavanje poljoprivrednih zemljišta bila je tema sastanka predstavnika križevačkih mjesnih odbora

Razgovarali su, također, o programima ruralnog razvoja te aktualnim mjerama za mlade poljoprivrednike i za male poljoprivrednike.

14:21h
0
Foto: Grad Križevci

Okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta bila je tema sastanka predstavnika mjesnih odbora s pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, eu fondove i javnu nabavu Ivanom Biškupom i predsjednikom Povjerenstva za rad mjesnih odbora i gradskih četvrti Marijom Martinčevićem.

Na službenim gradskim stranicama objavljeno je kako će podržati izradu idejnog plana kao jednog od najznačajnijih troškova ukoliko se pokaže veći interes. U proces okrupnjavanja glavni sudionici su poljoprivredni proizvođači, lokalna zajednica i država. Njihov cilj jest povećati produktivnost te smanjenje neobrađenih poljoprivrednih površina i usitnjenih parcela.

Razgovarali su, također, o programima ruralnog razvoja te aktualnim mjerama za mlade poljoprivrednike i za male poljoprivrednike. Prijave će se primati od 15. studenog do 28. prosinca, a uskoro će krenuti s Križevačkim poduzetničkim centrom po terenu kako bi se poljoprivrednicima pobliže objasnilo.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci