Olujno nevrijeme u Koprivnici

23:00h
0
nevrijeme
Koprivničko-križevačka županija pogođena je noćas velikim nevremenom olujne jačina, s tučom mjestimično veličine lješnjaka, jakim vjetrom i grmljavinom te velikim količinama oborina.
Vjetar je u pojedinim dijelovima županije rušio stabla i crijepove s krovova kuća Snažan vjetar kidao je stabla i rušio crijepove na kućama, a u središtu Koprivnici prekinut je rock koncert ”KC rock 2008”, a pozornica se urušila.
Prema informacijama dežurnih komunalnih, vatrogasnih i službi obavješćivanja, dio koprivničkih naselja ostao je bez struje, a zbog oštećenja dalekovoda bez struje su ostala i potklanička sela.
Kao i obično kada padnu velike količine kiše, koje kanalizacija ne može upiti, mjestimično je bio onenmogućen cestovni promet, a već tradicionalno u Koprivnici je poplavljen je željeznički pothodnik ispod željezničke pruge Koprivnica – Varaždin, gdje su ostala zarobljena osobna vozila.
Posljedice nevremena otklanja više vatrogasnih ekipa, a policija i ostale službe prikupljaju i prikupljat će podatke o štetama koje će sigurno biti velike i na poljoprivrednim usjevima.
Foto: Josip Maljak (Večernji list)