Slavenov kapetan još uvijek neodlučan

Omrčen-Čeko: Deliću smo maksimalno izašli u susret

07:00h
0
Hoće li Mateas Delić i u novoj sezoni predvoditi Farmaceute? // Foto: Ivan Brkić
Hoće li Mateas Delić u novoj sezoni predvoditi Farmaceute? // Foto: Ivan Brkić

– Interes kluba stavili smo potpuno u drugi plan. Delić je kapetan i mnogo je dao klubu koji je već jednom profitirao od njegova transfera – kaže sportski direktor Omrčen-Čeko.

Slaven Belupo u subotu je odigrao i posljednju pripremnu utakmicu prije početka prvenstva i dvoboja sa zaprešićkim Interom u petak. U Mađarskoj Budimpešti s 2:1 bolji je bio domaći Honved, no ishod utakmice daleko je od zabrinjavajućeg. Bio je to tek prvi poraz Farmaceuta u netom završenim pripremama.


Koprivničanci su, prije Honveda, s 6:0 nadvisili Borac, s 4:0 mađarski Paksi, s 3:2 slovensko Celje i s 1:0 slovenski Aluminij, dok je drugi sastav susret bez pobjednika (1:1) odigrao protiv U-19 reprezentacije Hrvatske.

Sportski direktor Slavena Belupa Josip Omrčen-Čeko ističe kako su svi novopridošli igrači zasada zadovoljili uvjete te kako će biti još i bolji kada odrade pripremne zaostatke.

Možda i najviše pažnje privlačio je Brazilac Helder Ribeiro koji je stigao iz tamošnjeg drugoligaša Nautica. Prema Transfermarktu Helder je u posljednje tri sezone odigrao samo šest službenih utakmica, no Omrčen-Čeko kaže kako je novi Slavenaš igrao mnogo više na posudbama.

Mateas Delić upitan

Dojam je da u redovima Koprivničanaca trenutno sve ide prema planu, no veliki upitnik još uvijek predstavlja Delićeva situacija. Kapetan se izjasnio kako neće zaigrati ukoliko ne potpiše novi ugovor, što u pitanje dovodi i prvo ligaško kolo, no u klubu se nadaju kako situacija ipak naginje prema obostranom zadovoljstvu.

– Interes kluba stavili smo potpuno u drugi plan. Delić je kapetan, mnogo je dao klubu, koji je već jednom profitirao od njegova transfera, i izašli smo mu maksimalno u susret – kaže Omrčen-Čeko.

Delićeva produktivnost zasigurno bi nedostajala koprivničkome prvoligašu, no konačnu odluku, o odlasku ili ostanku, saznat ćemo tek u narednim danima.

Stižu ponude i za najboljeg strijelca Ejupija // Foto: Ivan Brkić
Stižu ponude i za najboljeg strijelca Ejupija // Foto: Ivan Brkić

Delićev odlazak otvorio bi prostor dolasku još jednog napadača, koji bi se tako pridružio novim licima Radiću, Zakariću i Ivanovskome, no postoji mogućnost i za odlaskom Ejupija.

– Za Ejupija stižu pristojne ponude, ali nedovoljno dobre da bi zadovoljile nas, a i njega. Ako ga mislimo transferirati, učinit ćemo to na pravi način – otkrio je Slavenov sportski direktor.

Još su jedne pripreme iza koprivničkih nogometaša, a na redu je nova sezona, odnosno početak domaćeg prvenstva. Prvo kolo Slavenaši otvaraju na svome Gradskom stadionu protiv zaprešićkog Intera. Susret počinje u petak u 20 sati.

čitam...