ponuda koja se ne odbija

Omrčen-Čeko više nije trener Koprivnice, odlazi u reprezentaciju Saudijske Arabije

Sam razilazak s trenerom Čekom potvrdila je i Facebook stranica nogometnog kluba Koprivnica statusom u kojem daju potvrdu Čeko ide za Jurčićem, a novi v.d. trenera Koprivnice u zadnjem jesenskom kolu bit će kapetan Bojan Tucaković i Alen Marošević.

18:00h
0
NK Koprivnica - NK Bjelovar
Josip Omrčen Čeko // Foto: Mario Kos

Samo jedno kolo prije kraja sezone, Josip Omrčen-Čeko napustio je klubu koprivničkog trećeligaša i odlazi na Bliski istok raditi kao pomoćnik Krunoslavu Jurčiću. Kako pišu Sportske novosti, pregovori Krune Jurčića i nogometnog saveza Saudijske Arabije su u završnim fazama. Jurčić i njegov stožer, koji će uključivati Josipa Omrčena-Čeku, imat će zadatak raditi na razvoju mladih igrača u Saudijskoj Arabiji.

Navodno će brinuti od tridesetak najtalentiranijih mladića koje tamošnji nogometni savez ocjenjuje kao najperspektivnije, odnosno vodit će brigu o jednoj od selekcija Saudijske Arabije. Poznato je kako Saudijska Arabija ima izdašna financijska sredstva na raspolaganju, te sve više ulažu u nogomet.

Omrčen-Čeko u vrijeme pisanja članka nije bio dostupan, međutim sam razilazak s trenerom Čekom potvrdila je i Facebook stranica nogometnog kluba Koprivnica statusom u kojem daju potvrdu Čeko ide za Jurčićem, a novi v.d. trenera Koprivnice u zadnjem jesenskom kolu bit će kapetan Bojan Tucaković i Alen Marošević.

”Josip Omrčen Čeko od danas nije više trener seniora NK Koprivnica. Josip je dobio trenersku priliku da pokaže svoja trenerska znanja u novim uvjetima i u novom izazovu u Saudijskoj Arabiji kao pomoćni trener Krunoslava Jurčić u jednoj od selekcija reprezentacije. Ovo je velika stvar za njega ali i za NK Koprivnica. Josipe sretno i hvala ti na korektnosti i stručnosti koju si dao za klub. Želimo ti puno uspjeha u novoj sredini, a također i tvojim suradnicima. Odlazak trenera je stvorio određene poteškoće nama u klubu i trebati će naći novo rješenje. Zadnje treninge i utakmicu će voditi Bojan Tucaković kapetan ekipe i Alen Marošević. Utakmica protiv NK Slavonija je u nedjelju u 13.30 sati i pobijediti ćemo kao znak zahvalnosti našem dosadašnjem treneru. Idemo zeleni!” – priopćenje NK Koprivnica na Facebook stranici.

Omrčen-Čeko doveo je Zelene u sam vrh Treće HNL Istok, te je ovo veliki gubitak za NK Koprivnicu. Ipak, nogometašima Koprivnice predstoji još jedno domaće kolo, te tada slijedi zimska stanka kada će uprava NK Koprivnice imati više vremena pronaći adekvatno rješenje za trenersku klupu.