Božićnice za umirovljenike

Oni s najmanjim primanjima, dobit će najveće božićnice

09:46h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Isplata božićnica umirovljenicima počela je jučer, u ponedjeljak, obavijestili su na konferenciji za medije članovi Županijske organizacije HSU-a Koprivničko-križevačke županije.

Za isplatu je osigurano je 184 milijuna kuna, a riječ je o sredstvima koja su ostala u Umirovljeničkom fondu nakon završetka projekta povrata duga umirovljenicima.

Umirovljenici koji primaju do tisuću kuna mirovine, dobit će 325 kuna, oni čija mirovina iznosi od tisuću do dvije tisuće kuna dobit će 225 kuna. Iznos od 145 kuna božićnice primit će umirovljenici čija mirovina iznosi između dvije i tri tisuće kuna, a oni koji primaju tri i više tisuća kuna dobit će božićnicu u iznosu 100 kuna.

Iz HSU-a kažu da je ovime završio jedan od njihovih najvažnijih projekata u ovoj godini.

U skladu s njihovim nastojanjima, Vlada je prihvatila prijedlog po kojemu će umirovljenici s najnižim mirovinama dobiti najveći iznos božićnice,što će ih barem malo uveseliti u ovo blagdansko vrijeme.

Umirovljenici koji mirovinu primaju poštom, svoje zaslužene božićnice dobit će na kućnu adresu do Božića, a oni koji mirovinu primaju na tekući račun, svoje iznose mogu podignuti već od utorka, 22. prosinca 2015. godine.

čitam...