12 C
Koprivnica
Subota, 3. lipnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
EPIDEMIJA

Opcija uvođenja covid-potvrda za razne događaje više nije na stolu, očekuju nas relaksiraniji mjeseci
O

Ministar zdravstva Vili Beroš i sam je kazao kako je ukidanje svih epidemioloških mjera jedna od opcija.

Ne propustite

Kafići su danas, od 1. rujna, otvorili svoja vrata, što znači da će mnogi odsad u kavi, pićima i napitcima moći uživati u unutrašnjosti. Odluka Stožera civilne zaštite RH iznenadila je ugostitelje, pa i cijeli narod, no nije iznenađenje što će biti potrebno pridržavati se dobro poznatih epidemioloških mjera. Odgovornost je, kazali su, na pojedincu koji će samostalno odlučiti želi li posjetiti ugostiteljski objekt i slične zatvorene prostore.

Glede drugih pravila i preporuka, jutarnji.hr piše kako nacionalni Stožer produljuje dosad aktualne mjere najprije do 15. rujna, a isto će navodno činiti i dalje. Krucijalna informacija, stoga, jest kako pooštravanja nisu planirana.

Početkom ljeta, podsjetimo, najavljivalo se uvođenje covid-potvrde za ulazak u razna mjesta. No, ta opcija više nije na stolu, a prema izvorima Jutarnjeg, razlozi su otpor, nemogućnost kontrole svakoga mjesta i mogućnost da i cijepljena osoba prenese virus. S druge strane, razgovara se o covid-potvrdama u bolnicama i domovima za starije.

Inače, ministar zdravstva Vili Beroš i sam je kazao kako je ukidanje svih epidemioloških mjera jedna od opcija, o čemu smo pisali ovdje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

dobro je znati

Posadili ste zelje i sad strepite nad njim da vam ga ne pojedu štetočine? Zaštite ga sadnjom pravih biljaka i povrća

Sadnja vrta tek je prošla, ali sada slijedi daljnje održavanje i zalijevanje kako bi biljke dale plodove. Međutim često je...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti