Dok najmlađi čekaju

Općina Đelekovec ima novac i spreman projekt modernog dječjeg igrališta, a na natječaj za izvođača radova nitko se nije javio

S obzirom na to da će se igralište nalaziti tik uz državnu prometnicu, bit će ograđeno sa svih strana. Bit će tu i klupica za odmor, uredit će se i stazica. Zaista jedno moderno igralište u kojem će moći uživati svi koji požele, istaknula je načelnica Sirutka.

10:00h
0
Đelekovec
Foto: Mario Kos

Mještani Đelekovca, točnije oni najmlađi, uskoro će dobiti novo i moderno dječje igralište.

Naime, u tijeku je natječaj za odabir izvođača radova za projekt pod nazivom Krajobrazno uređenja Javne zelene površine naselja Đelekovec – Park i dječje igralište Eko-zona.

Riječ je zapravo o ponovljenom natječaju s obzirom na to da prvi put nije pristigla niti jedna ponuda.

– Kompleksan je to projekt. Znači, potreban je izvođač radova koji će paralelno moći napraviti ogradu koja će okruživati igralište, znati zasaditi zelenilo, a opet i složiti dječje igralište po pedagoškim standardima. Malo smo sad korigirali taj natječaj pa se nadamo da ćemo ovaj put imati sreće – kazala je Štefica Sirutka, načelnica općine Đelekovec.

Inače, za tu je namjenu Općina dobila 515.000 kuna od nadležnog Ministarstva.

Projekt novog dječjeg igrališta u Đelekovcu // Foto: đelekovec.hr

Spomenuto igralište nalazit će se na površini koja je već na izlazu iz središta mjesta, u smjeru Legrada.

Podrazumijeva i sadnju novih stabala i zelenila koja će doprinijeti boljem izgledu prostora.

– S obzirom na to da će se igralište nalaziti tik uz državnu prometnicu, bit će ograđeno sa svih strana. Bit će tu i klupica za odmor, uredit će se i stazica. Zaista jedno moderno igralište u kojem će moći uživati svi koji požele – istaknula je načelnica Sirutka.

Štefica Sirutka

Prema projektu, zaštitna vegetacijska zona planirana je uz istočni rub kao zaštita dječjeg igrališta u obliku guste sadnje stablašica piramidalnog habitusa te visokog cvatućeg grmlja. Služit će kao zaštita od buke te će utjecati na smanjenje emisija čestica i prašine s prometnice što će pozitivno utjecati na boravak u tom prostoru.

Dječje igralište će krasiti sprave u obliku gljive, mini ježeva, ljuljačke s košarom, ljuljačka jednosjedi.

Bit će tu i klackalica za dvoje, klackalica na opruzi za jedno dijete u obliku konjića i žabe. Također, postavit će se i tobogani. Podloga će biti gumirana.

– Ako pronađemo izvođača, krećemo s radovima već na jesen – kazala je načelnica Sirutka.

Važno je istaknuti da Općina planira urediti i parkove koji se nalaze u centru mjesta te oko crkve. Onaj u centru će krasiti paviljon, dok park kraj crkve imati uređenu stazicu s igralištem te spravama za vježbanje na otvorenom.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW