hvalevrijedno

Općina Ferdinandovac dobila gotovo pola milijuna kuna EU sredstava za svoje projekte

Dodatnim sredstvima odobrenim od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU financirati će se 80% vlastitog udjela u financiranju tako da će u konačnici učešće Općine Ferdinandovac u ovom projektu biti manje od 10%.

16:00h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Odlukom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Općini Ferdinandovac odobreno je 452.445,76 kuna za sufinanciranje provedbe EU projekata. Općina se uspješno prijavila na Javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu, i to u prvoj minuti nakon otvaranja Javnog poziva.

Sredstva će se iskoristiti za financiranje vlastitog udjela u projektu energetske obnove Općinske zgrade. Procijenjena vrijednost radova je 1.425.000 kuna, a još ranije je za spomenuti projekat potpisan ugovor o sufinanciranju sa Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja na iznos od 873.126 kuna.

Dodatnim sredstvima odobrenim od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU financirati će se 80 posto vlastitog udjela u financiranju tako da će u konačnici učešće Općine Ferdinandovac u ovom projektu biti manje od 10 posto.

Projektom energetske obnove Općinske zgrade predviđena je izgradnja toplinske zaštite vanjske ovojnice (fasade), zamjena stolarije i rasvjete, toplinska izolacija stropova te ugradnja sustava centralnog grijanja.

Planirane uštede na energiji biti će gotovo 70 posto, a radovi bi trebali započeti u tijeku 9. mjeseca.

čitam...