-2.7 C
Koprivnica
Utorak, 7. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
plodnost

Općina Ferdinandovac poziva poljoprivrednike na edukaciju o uzimanju uzoraka tla, evo kako se prijaviti
O

Edukacija traje pet školskih sati i besplatna je za korisnike

Ne propustite

Na službenoj stranici Općine Ferdinandovac objavljen je poziv za edukaciju Uzimanje uzoraka tla za analizu namijenjen poljoprivrednicima s područja spomenute općine koji imaju obavezu ispitivanja plodnosti tla na svojim ARKOD parcelama prema Zakonu o poljoprivrednom zemljištu i Pravilniku o metodologiji za praćenje stanja poljoprivrednog zemljišta.

- Oglas -

Navode kako su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika dužne pratiti stanje poljoprivrednog zemljišta evidentiranog u ARKOD sustav ispitivanjem plodnosti tla za ARKOD parcele poljoprivrednog zemljišta koje su jednake ili veće od 1,00 ha, a koje se koriste kao: oranice, livade, pašnjaci, krški pašnjaci, vinogradi, voćnjaci, maslinici, kulture kratke ophodnje te mješoviti višegodišnji nasadi. Praćenje stanja poljoprivrednog zemljišta u smislu ispitivanja plodnosti tla provodi se na temelju analize tla na zahtjev korisnika, periodično najmanje svake četvrte godine.

Da bi korisnici sami mogli uzeti uzorke tla za analizu trebaju proći izobrazbu o uzorkovanju tla koju organizira i provodi Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede.

Edukacija traje pet školskih sati i besplatna je za korisnike.

- Oglas -

Tečaj će se održati 2. veljače u Društvenom domu Ferdinandovac (Trg slobode 29) u vremenu od 10 do 14 sati.

Zainteresirani polaznici mogu se prijaviti putem linka: https://www.savjetodavna.hr/eventer/uzimanje-uzoraka-tla-za-analizu-521/edate/2023-02-02/ ili na broj 099 303 7624 (Katarina Gazdović, ured Đurđevac).

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

KOMUNALNO PITOMAČA

Zapošljavaju skelara na jednom od najljepših mjesta u Podravini, ako zamišljate posao uz pogled na Dravu i pjev ptičica, onda je ovo za vas,...

Ako svoju svakodnevicu možete zamisliti okruženu zelenilom, pjevom ptičica i šumom rijeke Drave, onda su idući redci namijenjeni upravo...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti