motoristi

Općina Kloštar Podravski obilježila 28. godišnjicu sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

Načelnik Siniša Pavlović održao je kratak govor u kome se zahvalio hrvatskim motoristima što su im omogućili da i oni postanu dio njihove plemenite namjere.

12:43h
0
Foto: Ivan Nemet
Foto: Ivan Nemet

Općina Kloštar Podravski ove subote bila je domaćin karavane Zajedno u ratu – zajedno u miru Prevlaka – Vukovar 2019.


Moto klub Korčula s Korčule s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske organizirali su  tradicionalnu vožnju motorima, dvanaestu godinu za redom. Karavana je vožena u pet etapa (pet dana) da bi u subotu sudionici stigli u Vukovar i uključili se u Kolonu sjećanja

U Koprivničko-križevačkoj županiji karavana je zastala jedino u Kloštru Podravskom. Položen je vijenac i upaljeni lampioni od delegacija: Hrvatskih bikera, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Kloštar Podravski i Općine Kloštar Podravski.

Uz pripremljenu okrjepu u organizaciji Udruge žena Kloštar Podravski, održan je program u kojem je svoj doprinos dao GS Gorbonuk s izvedenom himnom RH i prigodnom podravskom pjesmom.

Načelnik Siniša Pavlović održao je kratak govor u kome se zahvalio hrvatskim motoristima što su im omogućili da i oni postanu dio njihove plemenite namjere.

– Karavanu smo ispratili s dobrim željama na daljnjem putovanju do Vukovara i porukom: Ovim dočekom iskazujemo svoju zahvalnost svim hrvatskim braniteljima koji su branili heroj Grad Vukovar i svima onima koji su dali živote za obranu Hrvatske. Iako se na spomen Vukovara osjeća velika bol, osjeća se i veliki ponos na grad koji je stajao kao branik Hrvatske. Istina o velikoj tragediji Vukovara i njegovih branitelja nikada ne smije pasti u zaborav – stoji na stranicama općine.

čitam...