Suradnja

Općina Legrad i Szepetnek potpisali Sporazum o bratimljenju

Formalno je prihvaćen i od Općinskog vijeća prošlog četvrtka, a u ime Općine Legrad u subotu ga je potpisao općinski načelnik Ivan Sabolić.

09:00h
0
Foto: opcinalegrad.hr
Foto: opcinalegrad.hr

Prošle subote, 25. studenog 2017. godine u Szepetneku, u susjednoj Mađarskoj, potpisan je Sporazum o bratimljenju Općine Legrad i Općine Szepetnek.

Sporazum je potpisan kako bi se formalizirala suradanja dviju općina i brojnih organizacija na području kulture, sporta, obrazovanja,gospodarstva, turizma, nacionalnih manjina i religije.

Formalno je prihvaćen i od Općinskog vijeća prošlog četvrtka, a u ime Općine Legrad u subotu ga je potpisao općinski načelnik Ivan Sabolić. S druge strane, u ime Općine Szepetnek, sporazum je potpisala načelnica Timea Vlasicsne Ficshl i predsjednik Hrvatske narodne samouprave Sepetnika Zoltan Markacs. Potpisivanju su prisustovale predsjednica Općinskog vijeća Općine Legrad Snježana Kuzmić, zamjenica načelnika Kristina Turk i vijećnici, te predstavnici KUD-a Zrin Legrad.

Nakon potpisivanja sporazuma svi prisutni su se uputili na Festival zborova hrvatske nacionalne manjine koje se odražvao u sportskoj dvorani u Szepetniku. Osim brojnih zborova, tamburašikih sastava i plesnih skupina iz Mađarske, na festivalu su nastupili KUD Zrin i Tamburaški sastav Dravski pajdaši iz Legrada.

Dogovoreno je da će se suradnja nastaviti uzvratnim susretom na kulutrnim i sportskim događanjima u Legradu.

čitam...