načelnik ivančan

Općina Molve s 25 tisuća kuna pomaže riješiti stambeno pitanje svojim stanovnicima

Zahtjevi se mogu podnijeti do 18. prosinca ove godine, a podnositelji zahtjeva ostvaruju prava iz ovog Programa počevši od 1. siječnja 2020. godine. 

11:00h
0
Foto: Matija Gudlin

Općina Molve i njen načelnik Zdravko Ivančan odlučili su popratiti popularnu praksu mnogih općina te su raspisali javni poziv za sve mlade obitelji. Općina ljudima ljudima koji nisu stariji od 45 godina pomaže kod rješavanja stambenog pitanja na području Molvi.

No, to ne uključuje samo privatne osobe, već i one koji žele pokrenuti neku gospodarsku djelatnost, poput slobodnih zanimanja, trgovine, obrta ili OPG-a. Pravo na prijavu imaju osobe mlađe od 45 godina, a uvjeti su da je nekretnina na području općine. Isto tako, podnositelj zahtjeva ne smije imati dug prema Općini ili SKD-u Molve.

Općina će vam pomoći s maksimalno 25 tisuća kuna. Mjere potpore su pobrojane u četiri točke: povrat poreza za nekretnine, kamate na kredit, plaćanje priključka na vodu i/ili struju i/ili plin, te građevinski materijal. Detalje pročitajte OVDJE.

Zahtjevi se mogu podnijeti do 18. prosinca ove godine, a podnositelji zahtjeva ostvaruju prava iz ovog Programa počevši od 1. siječnja 2020. godine.

 DOKUMENTACIJA KOJA SE PODNOSI UZ ZAHTJEV:

  1. preslika osobne iskaznice podnositelja zahtjeva,
  2. izvadak iz zemljišnih knjiga za zemljište, stambeni objekt odnosno poslovni objekt koji je predmet zahtjeva (preslika),
  3. izvadak iz sudskog, obrtnog, strukovnog ili drugog odgovarajućeg registra ne stariji od 1 (jedan) mjesec od dana podnošenja zahtjeva (izvornik ili preslika),
  4. dokaz o podignutom kreditu (ugovor, otplatni plan i sl.),
  5. dokaz o uplati rate
  6. dokaz o plaćenom računu za priključenje na vodu i/ili struju i/ili plin,
  7. dokaz o plaćenom računu za građevinski materijal
  8. izjava podnositelja zahtjeva o točnosti podataka
  9. preslika žiro/tekućeg računa,
  10. izjava o zaštiti osobnih podataka.

Loading...