sufinanciranje

Općina Peteranec nabavlja tri kontejnera za tekstil

Kontejneri za tekstil biti će postavljeni na ukupno tri lokacije u Peterancu, Sigecu i Komatnici

12:15h
0
Foto: Općina Peteranec

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je Općini Peteranec 40% sufinanciranja nabavke tri kontejnera za tekstil.

Naime, Općina je nabavku spomenutih kontejnera aplicirala na Javni poziv za sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, obavijest je na općinskim stranicama.

Općina kontinuirano radi na povećanju stope odvojenog sakupljenog otpada, a u prilog tome govori i podatak da su na području općine već postavljeni novi polupodzemni kontejneri za odvojeno prikupljanje stakla i metala, također sufinancirani od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Postavljanjem ovakvog tipa kontejnera želi se mještanima općine omogućiti selekcioniranje otpada u za to adekvatnijim spremnicima i poručiti kako tekstil nije otpad, već može poslužiti kao sirovina.

Kontejneri za tekstil biti će postavljeni na ukupno tri lokacije u Peterancu, Sigecu i Komatnici, a u njih će se moći odlagati: rabljena odjeća, ambalažni tekstil, pokrivači, ručnici, vuna, pamuk, svila i sl.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW