PRORAČUNSKA SREDSTVA

Općina Peteranec svoje umirovljenike daruje sa 150 kuna uskrsnice

- Nadamo se da će ova uskrsnica pomoći našim umirovljenicima da dostojno proslave najveći kršćanski blagdan Uskrs - poručili su iz Općine. 

14:35h
0
Foto: Općina Peteranec
Foto: Općina Peteranec

Na prijedlog vijećnika HDZ-a Općinsko vijeće Općine Peteranec na sjednici održanoj 15.
ožujka 2021. godine donijelo je Odluku o isplati uskrsnica za umirovljenike s prebivalištem na području Općine Peteranec.

Uskrsnica će biti isplaćena u iznosu od 150 kuna za sve umirovljenike bez obzira na iznos mirovine.

S prijedlogom se složio i načelnik Općine Krešimir Matijašić koji napominje da je zbog
dobrog planiranja proračuna i financijske raspodjele Općina Peteranec prošlu godinu
završila u plusu od 3,6 mil. kuna.

Bez obzira na višak u Proračunu realizirani su svi predviđeni projekti. Odgovorno ponašanje Općine u potrošnji financijskih sredstava omogućilo je da se po prvi puta isplati uskrsnica za umirovljenike. Na to su u Općini izuzetno ponosni jer su umirovljenici, dok su bili u radnom odnosu, godinama izdvajali novac za razvoj Općine i svojih sela.

S obzirom da Općina sufinancira predškolski odgoj, školsku kuhinju za učenike
osnovnih škola u iznosu 80 posto, isplaćuje božićnice za srednjoškolce, stipendira 12 studenata, sada su na red došli i umirovljenici za koje će biti u Proračunu predviđena i božićnica u istom iznosu.

– Nadamo se da će ova uskrsnica pomoći našim umirovljenicima da dostojno proslave najveći kršćanski blagdan Uskrs – poručili su iz Općine.

Zahtjevi za isplatu uskrsnice zaprimat će se od 18. ožujka 2021. do 31. ožujka 2021. godine u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Peteranec u vremenu od 8 do 14 sati.

Uz zahtjev je potrebno priložiti: presliku osobne iskaznice, presliku kartice tekućeg računa te dokaz o statusu umirovljenika (preslika rješenja o mirovini ili odreska za mirovinu ili obavijesti poslovne banke o mirovinskom i invalidskom primanju).

Uskrsnice će biti isplaćene do Uskrsa na tekuće račune umirovljenika.

čitam...