pohvalno

Općina Peteranec svojim stanovnicima osigurala besplatno članstvo u koprivničkoj knjižnici

Potrebno je doći u knjižnicu, dati dokument koji dokazuje prebivalište na području Općine i izvršiti upis.

11:45h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Knjižnica i čitaonica Fran Galović jedna je od rijetkih narodnih knjižnica u Hrvatskoj čija je članarina, zahvaljujući sufinanciranju lokalnih općina, za većinu članova besplatna.

Novost je da će od 2022. godine biti besplatna i za sve stanovnike općine Peteranec.

Time se ova općina pridružila drugih deset jedinica lokalne uprave koje svojim stanovnicima omogućavaju besplatno članstvo u koprivničkoj knjižnici.

– Naš je cilj otpočetka općinu Peteranec napraviti konkurentnijom i pogodnijom za život, poticati rast i razvoj svakog mještana. Na ovaj način želimo da svi s područja općine imaju jednaku mogućnost i pristup knjigama i svim programima koje Knjižnica i čitaonica Fran Galović nude, a oni su brojni. Siguran sam da će ovu pogodnost iskoristiti velik broj učenika, studenata, ali i ostalih zainteresiranih – kazao je načelnik Ivan Derdić.

Potrebno je doći u knjižnicu, dati dokument koji dokazuje prebivalište na području Općine i izvršiti upis. Također, Općina Peteranec nastavlja i sa sufinanciranjem rada bibliobusa koji će nastaviti obilaziti općinu po uobičajenom rasporedu.