za poboljšanje kvalitete života

Općina Sokolovac dobila 1,7 milijuna kuna za uređenje dječjeg vrtića, načelnik Bakšaj: Imamo još dosta posla, normalno je da su se troškovi povećali

Inače, Općina subvencionira troškove za svako dijete koje ide u vrtić ili jaslice negdje drugdje i za to izdvajamo po 1000 kuna. Sufinanciramo čak boravak djeteta koje polazi vrtić za jedno dijete čak u Matuljima. Kada pričamo o našem objektu, zaposlit ćemo sigurno dvije odgojiteljice, kuhare i spremačice, dakle pet, šest osoba koje će imati odlične uvjete za rad, zaključuje načelnik Bakšaj. 

17:30h
0
Foto: Sanjin Bojić

Općina Sokolovac dobila je oko 1,7 milijuna kuna za dovršetak izgradnje dječjeg vrtića s jaslicama u Sokolovcu i to od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nedavno je ugovor u ministarstvu potpisao Vlado Bakšaj, načelnik spomenute općine. Gradnja objekta počela je prije dvije godine, a dinamika radova odvijala se u skladu financijskim sredstvima Općine. Nalazi se tik uz Osnovnu školu Sokolovac.

– Općina se vodi mišlju da ima još otprilike godina dana posla radova na objektu. Zatvoren je, stolarija je gore. No, treba ga još urediti iznutra i izvana. Osim toga, mora se složiti i prilazna cesta s parkiralištem. Posla ima još dosta –  kazao je načelnik Bakšaj.

Foto: Sanjin Bojić

Projektna dokumentacija je napravljena još davne 2007. godine. Utrošeno će biti oko četiri milijuna kuna što je za otprilike milijun kuna više nego što je Općina planirala u proračunu.

– Ipak se tijekom godina dosta toga promijenilo. Doneseni su novi zakoni, a najviše su ipak poskupjeli građevinski radovi. Normalno da su troškovi porasli. Do sada je Općina utrošila oko milijun kuna, a nažalost, tempo je takav jer ne možemo sami. Da smo prije imali ove potpore s kojima se danas možemo pohvaliti, bilo bi lakše. Isto tako, od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova za tu smo namjenu dobili oko 300.000 kuna – ističe načelnik.

Nova školska dvorana
Načelnik Vlado Bakšaj (desno) // Foto: Ivan Brkić

Objekt je veličine oko 460 metara kvadratnih te će imati dva odjela će biti – vrtićki i jaslički. Kapaciteta je da može primiti 50-ak mališana.

– Inače, Općina subvencionira troškove za svako dijete koje ide u vrtić ili jaslice negdje drugdje i za to izdvajamo po 1000 kuna. Sufinanciramo čak boravak djeteta koje polazi vrtić u Matuljima. Kada pričamo o našem objektu, zaposlit ćemo sigurno dvije odgojiteljice, kuhare i spremačice, dakle pet, šest osoba koje će imati odlične uvjete za rad – zaključuje načelnik Bakšaj.

Foto: Sanjin Bojić

čitam...