OBJAVLJEN JAVNI POZIV

Općina Virje pomaže mladim obiteljima koje žele kupiti ili obnoviti postojeću kuću, evo detalja

Zahtjev se podnosi do 15. studenog ove godine ili do iskorištenja sredstava, a sve upute, obrasci i informacije mogu se preuzeti na stranicama Općine Virje  ili u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine.

16:53h
0
ingimage.com
Ilustracija, sreća // Foto: ingimage.com

Općina Virje danas je objavila Javni poziv koji je namijenjen mladim obiteljima, bračnim ili izvanbračnim drugovima, a od kojih najmanje jedno nije navršilo 35 godina života. Također, ako stambeno pitanje rješavaju po prvi puta onda je ovo prava stvar za njih.

Ovaj Javni poziv, na koji se možete prijaviti do 15. studenog 2020. godine, omogućuje financijsku pomoć pri kupnji građevinskog zemljišta ili stambenog objekta radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području općine Virje.

U kunama ta pomoć može iznositi:

  • do 50 posto, a maksimalno 30.000 kuna za građevinsko zemljište i
  • do 20 posto, a maksimalno 70.000 kuna za stambeni objekt,

Također, omogućuje i podmirenje troškova koji se odnose na priključke na infrastrukturu i to u visini 100 posto za priključenje na sustav vodoopskrbe i sustav odvodnje.

Jedna od mjera koje se nalaze u sklopu ovog Poziva jest i poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju obiteljskih kuća ili stanova kojima se osigurava novi ili poboljšava postojeći stambeni prostor, a pomoć se odobrava u visini 25 posto prihvatljivih troškova rekonstrukcije, dogradnje i/ili nadogradnje, a maksimalno u visini 20.000 kuna. Potpora je jednokratna po objektu i obitelji.

Ponovimo još na kraju, zahtjev se podnosi do 15. studenog ove godine ili do iskorištenja sredstava, a sve upute, obrasci i informacije mogu se preuzeti na stranicama Općine Virje  ili u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine.

čitam...