Velika pomoć

Općina Virje povećava potporu za novorođenu djecu, a to je samo dio niza mjera za ostanak mladih

Tu pomoć Virje dodjeljuje obiteljima već desetak godina, a ona je samo dio niza potpora i pomoći za mlade obitelji u općini.

15:26h
0
Foto: Općina Virje

Općina Virje ove godine nastavlja sa svojim potporama za mlade obitelji, a odlučili su povećati jednokratnu pomoć roditeljima za novorođeno dijete.


Temeljem odluke načelnika Mirka Peroka, pomoć za djecu rođenu nakon 2. siječnja ove godine od sada će biti 3000 kuna umjesto dosadašnjih 2000 kuna. Prošle je godine rođeno 24 djece za koje je isplaćeno ukupno 48 tisuća kuna, dok je ove godine predviđeno 150 tisuća kuna. Kako kažu iz općine, iznos nije fiksan te se rebalansom može dodijeliti i više novca, ako broj rođene djece premaši očekivanja

Tu pomoć Virje dodjeljuje obiteljima već desetak godina, a ona je samo dio niza potpora i pomoći za mlade obitelji u općini.

– U vrtiću sufinanciramo iznos do pune ekonomske cijene, s tim da roditelji za prvo dijete plaćaju 500 kuna, za drugo 350, a za treće je besplatno, dok je puna ekonomska cijena 1700 kuna. Učenici u osnovnoj školi imaju besplatne bilježnice, sufinanciramo školsku kuhinju, imamo učeničke i studentske kredite s vrlo povoljnim uvjetima vraćanja, a uz dobar prosjek ocjena ni ne mora se vraćati. Mnogo smo govorili i o programu za mlade obitelji u kojemu sufinanciramo kupnju kuća s maksimalno 70 tisuća kuna, a u stopostotnom iznosu osiguravamo priključke na vodovod i odvodnju – nabrojila nam je pročelnica Kristina Filipović samo neke od mjera.

Spomenimo i da je najbitniji kriterij za dobivanje jednokratne pomoći taj da majka ima prebivalište na području općine Virje u trajanju najmanje godinu dana. Također je potrebno da takvu pomoć ne ostvaruje u nekoj drugoj jedinici lokalne samouprave, da domaćinstvo nema dugovanja prema općini te da se dostavi dokaz o prebivalištu majke i rodni list djeteta. Ostale informacije se mogu dobiti i u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Virje.

čitam...