Zaželi - provedi

Općina Virje prijavila projekt kojim će se zaposliti devet žena

Projektom će se zaposliti devet žena s područja Općine Virje s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, a koje će brinuti za 45 krajnjih korisnika.

15:05h
0

Općina Virje kao prijavitelj projekta pod nazivom „Zaželi – provedi!“ u suradnji s POROM KKŽ, u proteklih je mjesec dana pripremala projektnu prijavu koja je danas uspješno kompletirana i prijavljena na otvoreni natječaj Zaželi – Program zapošljavanja žena.

Navedeni projekt jedan je od prvih takvih iz Koprivničko-križevačke županije prijavljen na ovaj natječaj, a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.338.043,17 kuna.

Projektom će se zaposliti devet žena s područja Općine Virje s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, a koje će brinuti za 45 krajnjih korisnika. Korisnicima će biti pružena podrška i pomoć u dostavi namirnica, održavanju čistoće domova, pripremi obroka, osobnoj higijeni te posredovanju u ostvarivanju različitih prava, kao i pratnja i pomoć u različitim društvenim aktivnostima te podrška kroz razgovor, druženje i socijalno uključivanje.

Planirano trajanje projekta je 30 mjeseci, a bit će financiran u iznosu od 100% prihvatljivih troškova projekta.

Nakon odabira projekta za financiranje iz Europskog socijalnog fonda, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje bit će raspisan natječaj za odabir žena koje odgovaraju kriterijima iz Programa Zaželi.

Loading...