Ulaganje u šumsku infrastrukturu

Općini Kalnik odobreno 4 milijuna kuna EU sredstava, Kešer: Jedna smo od najuspješnijih općina u županiji, a možda i u Hrvatskoj

Odluku o prihvatljivosti projekta ulaganja u šumsku infrastrukturu zaprimili su prije nekoliko tjedana, pojasnio je načelnik Mladen Kešer.

08:59h
0
Foto: Facebook Mladen Kešer
Foto: Facebook Mladen Kešer

Općini Kalnik odobreno je 4 milijuna kuna europskih sredstava za ulaganje u šumsku infrastrukturu.

Odluku o prihvatljivosti projekta ulaganja u šumsku infrastrukturu zaprimili su prije nekoliko tjedana, pojasnio je načelnik Mladen Kešer, a tih 4 milijuna kuna kroz dvije godine narast će na 11 i pol milijuna kuna. Radi se o šumskoj cesti po južnoj strani planine Kalnik koja će povezati Obrež Kalnički i Kamešnicu.

– Ovim putem zahvaljujem se Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i mojoj administraciji kao i općinskim vijećnicima koji podržavaju projekte koje im predlažem. Kada pogledate samo nekoliko godina unatrag, teško je bilo vjerovati u moje vizije i program kojeg sam ponudio jer su bili u pitanju samo veliki projekti, no danas kad se ti projekti realiziraju puno je lakše povjerovati i u još veće projekte – poručio je načelnik Kešer.

Istaknuo je da je Kalnik jedna od najuspješnijih općina po povlačenju europskih sredstava u županiji, a možda i šire.

– Projekti koje vodimo danas su veliki napredak za našu ruralnu sredinu, oni uvode nove standarde u naš ruralni životni prostor i vjerujem da smo jedna od najuspješnijih općina u županiji, a možda i u Hrvatskoj, po povlačenju europskih sredstava, i to oko 14.000 kuna po glavi stanovnika u 2019 godini. U mojoj općinskoj administraciji rade samo tri stručne osobe i moja malenkost kao volonter, vi sami nam dajte ocjenu – poziva Kešer.

čitam...
Loading...