Novi projekti

Općini Kloštar Podravski 300 tisuća kuna iz ministarstva za dječje igralište u Budančevici

Igralište će biti prilagođeno potrebama djece od jasličkog uzrasta pa sve do sedme godine života, a svrha mu je podići kvalitetu života brojnim obiteljima u tom kraju.

09:00h
0
Siniša Pavlović // Foto: Matija Gudlin

Siniša Pavlović, načelnik općine Kloštar Podravski u petak je bio u Zagrebu, u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Primila ga je ministrica Gabrijela Žalac te je potpisan ugovor o sufinanciranju radova i usluga za projekt Dječje igrališta Budančevica, u iznosu od 300.000 kuna.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota održali su radni sastanak s  Pavlovićem, na kojemu je bilo riječi o aktualnim projektima na području Općine.

Načelnik ih je upoznao s tijekom projekta izgradnje igrališta Budančevica, a financijsku je podršku pružila i Županija, u okviru programa poticanja ravnomjernog razvoja. Igralište će biti prilagođeno potrebama djece od jasličkog uzrasta pa sve do sedme godine života, a svrha mu je podići kvalitetu života brojnim obiteljima u tom kraju.

Također, odvijaju se i radovi na postavljanju semafora kod Osnovne škole Kloštar Podravski, koji će se aktivirati u slučaju prekoračenja dozvoljene brzine, čime se želi zaštititi najmlađe sudionike u prometu, posebice prilikom prelaska pješačkih prijelaza. Zbog veće sigurnosti mještana nedavno je otvoren i kružni tok u centru općine.

Loading...