wifi4eu

Općini Molve odobrena sredstva za besplatan javni internet

Potpora će se dijeliti u obliku vaučera vrijednosti 15.000 eura po prijavitelju kojim će se plaćati izgradnja i oprema, a Europska komisija će isplatiti vrijednost vaučera izvršitelju radova/dobavljaču opreme, koji će biti registriran na portalu Europske komisije vezanom uz WiFi4EU inicijativu.

09:28h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Općina Molve uspješno se prijavila na program WiFi4EU – promicanje internetske povezivosti i osvojila bespovratna sredstva u obliku jednokratnog iznosa Vaučera u vrijednosti 15.000 eura. Njime će se omogućiti postavljanje najmodernije Wi-Fi opreme u središta javnog života.

Program provodi Europska komisija, a odnosi se na 100%-tno sufinanciranje izgradnje WiFi infrastrukture za jedinice lokalne samouprave na lokacijama kao što su trgovi, parkovi, knjižnice, javne ustanove, zdravstveni centri.

Izgradnja WiFi infrastrukture bit će sufinancirana u stopostotnom iznosu, a korisnici potpore će biti obvezni osiguravati internetsku povezivost Wi-Fi mreže te plaćanje troškova održavanja dobivene opreme u trajanju od tri godine. Potpora će se dijeliti u obliku vaučera vrijednosti 15.000 eura po prijavitelju kojim će se plaćati izgradnja i oprema, a Europska komisija će isplatiti vrijednost vaučera izvršitelju radova/dobavljaču opreme, koji će biti registriran na portalu Europske komisije vezanom uz WiFi4EU inicijativu.