hrvanje

Opet odlični Ludbrežani

Zvijezda večeri svakako je bio Dražen Oršuš. Nakon dvije uvjerljive pobjede, gdje protivnicima nije prepustio ni boda, u spektakularnom finalu, prepunom atraktivnih bacanja pobjeđuje vrlo dobrog predstavnika zagrebačkog Metalca.

23:34h
0
Foto: HK Ludbreg

Protekli vikend ponovo je bio radni za hrvače HK Ludbreg. Ekipa predvođena trenerom Darkom Frankolom i predsjednikom Ninom Dulikravićem u Zrenjaninu je sudjelovala na međunarodnom turniru  za mlađe i starije dječake Kup malih šampiona.


Ekipu su činili Ivan Bačani, Rene Dulikravić i Borna Rajh u konkurenciji mlađih te Leo Petrić i David Čurila kod starijih dječaka. U vrlo jakoj konkurenciji najviše uspjeha imali su Ivan Bačani te Rene Dulikravić koji su osvojili bronce. Oduševio je najmlađi Ivan Bačani koji sa svojim energičnim prezentacijama ravnopravno parira i nešto starijim protivnicima. Rene Dulikravić, uz malo sreće, mogao je i do sjajnijeg odličja, ali i bronca je odlična. Borna Rajh u vrlo žestokoj konkurenciji ovog puta nije uspio dalje od prvog kola. Isto kao i Leo Petrić koji je nesretno izgubio borbu prvog kola od vrlo dobrog grčkog predstavnika. David Čurila imao je priliku također osvojiti broncu, ali u odlučujućoj borbi gubi, mada je imao vodstvo i inicijativu, ali je neiskustvo bilo presudno te se David morao zadovoljiti petim mjestom.

Istovremeno, u srcu Like, održavalo se 13. izdanje Gospić Opena. Sedmeročlana ekipa Ludbrežana uz vodstvo trenera Ignaca Horvata prezentirala je svoje umijeće.

Na turniru je sudjelovalo dvjestotinjak natjecatelja iz Italije, BiH, Slovačke, i Hrvatske. Ukupno je osvojeno pet medalja i to četiri zlatne i jedna brončana. Puni plijen uzele su cure Iva Gerić, Victoria Vrdoljak te Marta Besek. Uz već etablirane Ivu i Victoriju od kojih smo i očekivali zlata posebno raduju nastupi mlade Marte Besek, koja nakon nekoliko mjeseci treniranja pokazuje da je veliki potencijal.

Bruno Bendelja sa dvije pobjede i jednim porazom osvaja odličnu broncu u kategoriji starijih dječaka. Patrik Balija nakon uvodne pobjede i poraza u sljedećoj borbi ulazi u repesaž i borbu za broncu, gdje nažalost gubi te se morao zadovoljiti petim mjestom. Neo Jagić – Varga nije uspio proći prvo kolo te ispada iz daljnjeg natjecanja.

Zvijezda večeri svakako je bio Dražen Oršuš. Nakon dvije uvjerljive pobjede, gdje protivnicima nije prepustio ni boda, u spektakularnom finalu, prepunom atraktivnih bacanja pobjeđuje vrlo dobrog predstavnika zagrebačkog Metalca. Borba je na kraju završila rezultatom 25:14 , a Dražen je dobio puno pohvala i od trenera drugih klubova za svoju prezentaciju. Nakon što mu je dodijeljena nagrada Luka Ritz, ova je zlatna medalja još jedan dokaz kako se upornost i marljivost na kraju uvijek isplate.

čitam...