NOVI MANDAT

Oporba protiv Štimca na čelu Nadzornog odbora Piškornice, Golubić: Posao predsjednika nije odrađen kako treba

Imenuje li vas se od strane župana po referencama koje imate ili previše znate, ali klub SDP-a i HSLS-a bit će protiv, objasnio je Golubić.

13:19h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Marijan Štimac, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Koprivničko-križevačke županije te dosadašnji član i predsjednik Nadzornog odbora RCGO Piškornica, i iduće će četiri godine obnašati istu funkciju, odlučila je većinom glasova Županijska Skupština.

Odluku nisu podržali SDP-ovi i HSLS-ovi članovi, a razloge je ispred Kluba njihovih vijećnika pojasnio Tomislav Golubić.

Podsjetio je u kratkim crtama na što je sve kroz desetljeće unazad prošao projekt Piškornica.

– Svakakvih je tu procesa bilo, optužnica i insinuacija, pa i nekakvih nedostataka u dokumentaciji, pa se išlo u nabavu, pa u ovom trenutku kad kasnimo s izgradnjom tog regionalnog centra. Rok za završetak projektiranja i izvođenje radova je, ako se ne varam, 31. prosinca 2023., a mi još nismo riješili nabavu gdje u tenderu piše 44 mjeseca za provedbu projektiranja i izgradnje. Jedino što je zajedničko tom projektu je da kompletan niz godina u Nadzornom odboru, ili dobar dio godina, je gospodin Štimac, ako se ne varam, vi ste i predsjednik. Mislim da niste dobro odradili svoj posao u mandatu koji ste imali. Da li vas se imenuje od strane župana po referencama koje imate ili previše znate, ali klub SDP-a i HSLS-a bit će protiv. Posao predsjednika Nadzornog odbora zbog svih navedenih stvari nije odrađen kako treba – pojasnio je Golubić.

Rješenje je na kraju podržao 21 skupštinar, suzdržano je pri glasanju bilo njih pet, a osam ih se usprotivilo reizboru Štimca.