Oprez u prometu i zimska oprema obvezni su po ovakvom vremenu

11:32h
0
Snijeg i poledica otežavaju prometovanje // Foto: Koprivnica.net

U Novigradskoj ulici u Virju, jučer, 28. siječnja se oko 11 sati dogodila prometna nesreća u kojoj srećom nije bilo ozlijeđenih osoba. Do nesreće je došlo zbog vožnje na nedovoljnoj udaljenosti, zbog čega su se sudarila dva automobila, doznajemo iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.


Točnije, 47-godišnji vozač koji je upravljao VW Golfom koprivničkih registracijskih oznaka, vozeći iz smjera Novigrada, nije držao dovoljan razmak iza teretnog automobila ispred sebe. On je, da izbjegne sudar s vozilom ispred sebe koje se zaustavilo zbog prometne situacije, naglo skrenuo ulijevo, gdje se čeono sudario s osobnim automobilom koprivničkih registracijskih oznaka.

Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, a protiv 47-godišnjaka bit će upućen na koprivnički Prekršajni sud obvezni prekršajni nalog.

Ovom prilikom policijski službenici podsjećaju vozače osobnih automobila da zimska oprema za osobne automobile znači da se na vozilu nalaze zimske gume (M+S) na svim kotačima ili pak ljetne gume s najmanjom dubinom profila od četiri milimetra i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.

– Naglašavamo da su vozači dužni lance za snijeg postaviti na kotače vozila ukoliko to zahtijeva stanje kolnika kako bi mogli sigurno sudjelovati u prometu. Vozačima savjetujemo da smanje brzinu kretanja vozila, povećaju razmak između vozila ispred sebe te razmak u odnosu na vozila koja pretječu ili obilaze, kao i u odnosu na vozače bicikala koje pretječu i pješake koje obilaze – poručuju iz Policijske uprave, dodajući kako ne savjetuju ni nagla kočenja te promjene smjera kretanja, kako ne bi dolazilo do zanošenja i slijetanja vozila s kolnika.

Upozoravaju i kako su vozači, prije nego što započnu upravljati vozilima, dužni očistiti vozila od snijega i leda.

čitam...