Oproštaj od Ante Babića i Zite Bešenić

20:29h
0
110228-antebabic

U ponedjeljak je pokopan Ante Babić, bivši predsjednik Uprave Podravke d.d. Inž. Ante Babić (73) radio je u Podravki od 1959. godine. Volio je sport, osobito rukomet, a 1981-1982. godine bio je i predsjednik RK Podravke.

Uz rad je diplomirao na Strojarskom fakultetu u Zagrebu, a od 70-tih godina, zahvaljujući profesionalnim i ljudskim sposobnostima vodio je velike razvojne i investicijske projekte u Podravki.

Kasnije, 1989. godine, postao je glavni direktor Sektora Istraživanje i razvoj. U važnim godinama restrukturiranja on je od 1996. godine vodio restrukturiranje Podravke. Od 1997. do 2000. godine bio je i predsjednik Uprave. Bio je sudionik Domovinskog rata.

Na koprivničkom Gradskom groblju održan je i posljednji ispraćaj Zite Bešenić. Mnogi je nazivaju doajenom ovdašnjeg novinarstva. Pripadala je generaciji novinara koji su 60-ih godina postavljali smjernice koprivničkog novinarstva u XX. stoljeću.

Uz to, ova vrhunska intelektualka dala je veliki doprinos prevođenju s francuskog na hrvatski. Urednici izdavačkih kuća izuzetno su cijenili njezin prevodilački rad.