Dražen Lukinović (ORaH)

ORaH je gubitnik, a križevački HDZ i SDP nemaju svoje ljude u Saboru

10:55h
0
Koprivnička organizacija ORaH-a raspuštena do daljnjega // Foto: Mario Kos
Koprivnička organizacija ORaH-a raspuštena do daljnjega // Foto: Mario Kos

Dražen Lukinović (ORaH), iz općine Sveti Ivan Žabno kraj Križevaca, osvrnuo se na rezultate izbora.

Lukinović je bio kandidat stranke u drugoj izbornoj jedinici, u kojoj je ORaH dobio svega 3744 glasa, što iznosi 1, 63 posto.
– Tijekom predizborne kampanje iznio sam stav i zabrinutost o položaju Križevaca na listama, te napomenuo kako nije dobro da križevački HDZ i SDP nemaju svojih kandidata. Tada sam od pojedinih čelnika stranaka na lokalnoj razini optužen da tom izjavom sakupljam jeftine političke poene, čak i bio ismijavan na račun moje kratke aktivnosti u stranci ORaH – naveo je Lukinović.
Dodao je da se, nažalost, ono što je govorio pokazalo točnim.
– Žašto? Prema izjavi Majdaka, predsjednika Gradskog odbora SDP-a Križevci, kandidat kojeg su oni predložili je Dražen Pros (SDP) iz Koprivnice.  U Križevcima se HDZ tom prilikom nije izjasnio, a pošto su na istoj listi bila dva kandidata HSS-a iz Križevaca, za pretpostaviti je kako su odlučili podržati jednog od njih, vjerojatno onog drugog, odnosno Darka Korena – mišljenja je Lukinović.
U priopćenju je naveo da je stranka ORaH gubitnik ovih izbora, bez ijednog osvojenog saborskog mandata.
– To smo javno priznali i prije objave prvih rezultata, a SDP i HDZ su proglasili pobjedu.
No tko je tu izgubio? Kandidat križevačkog SDP-a nije osvojio mandat, dok stranka HNS ima razloga za zadovoljstvo jer je njihova kandidatkinja osvojila veći broj glasova u Križevcima i 2. izbornoj jedinici te tako “preskočivši” Prosa ušla u Sabor. Na listi HDZ-a i njihove koalicije u Križevcima je najviše glasova osvojio Branko Hrg što u neku ruku i ne čudi, jer osim što je gradonačelnik, njegov lik nas je gledao sa svih bandera pa i prometnih znakova u Križevcima, dok Darko Koren nije uspio, jer njega je pak “zeznuo” imenjak Sobota. Dakle, bio sam u pravu – ističe Lukinović.
Dodao je da je ORaH mlada stranka koja postoji tek dvije godine te još rade na jačanju i razvoju stranačke infrastrukture.
– Naši programi su javno objavljeni davno prije izbora. To je i jedan od razloga lošeg izbornog rezultata. Pojedine, pa i dvije vodeće stranke su kasnije dio našeg programa prepisale u svoj. ORaH će u Križevcima nastaviti s radom, nastavljamo govoriti javno, svojim imenom i prezimenom – zaključio je on.


čitam...