ORaH u Križevcima obilježio Dan stabla

08:16h
0

Članovi stranke ORaH – Održivi razvoj Hrvatske, Gradske organizacije Križevci i Općinske organizacije Sveti Ivan Žabno obilježili su “Dan stabla” na Trgu A. Nemčića u Križevcima.

Uz druženje sa građanima simbolično su zalijevana stabla u parku te je tom prilikom skrenuta pozornost na važnost očuvanja stabala i šuma.

”Sektorska politika stranke ORaH “Održivo šumarstvo” upravo o tome i govori. Šumarstvo kao kolijevka koncepta održivog razvoja te djelatnost koja u Hrvatskoj ima dugu tradiciju mora biti značajan čimbenik u provedbi modela kružne/cirkularne ekonomije zbog svojih gospodarskih, okolišnih i društvenih potencijala. Svi ciljevi navedene sektorske politike ORaH-a usmjereni su prema ukazivanju na to da je Hrvatska sirovinska izvozna kolonija drva sa izuzetno malim izvozom finalnih proizvoda s dodanom vrijednošću. Edukacijom, sinergijom i kvalitetnom suradnjom državnog, privatnog sektora i znanstvenih institucija u drvoprerađivačku industriju treba uvesti strateški i planski pristup. Šume u Hrvatskoj pokrivaju 42,4% površine, a održavanje vitalnosti šuma i drveća ključno je za prevladavanje izazova koje donose klimatske promjene te za održavanje postojanosti biološke raznolikosti. Stoga obilježavajući ovaj dan zamislimo se nad svojom budućnošću. Stablo šuti, ali osjeća”, stoji u priopćenju ORaH-a kojeg je potpisao Dražen Lukinović, povjerenik stranke za općinu Sveti Ivan Žabno.