ak koprivnica

Orešić najbrži u Virovitici, koprivnički atletičari odlični i na tradicionalnom Varaždinskom polumaratonu

Zara Štefanić bila je prva u Varaždinu u kategoriji 10-11 godina

12:34h
0
Foto: AK Koprivnica

Čak 600-tinjak ljubitelja trčanja okupilo se u nedjelju u Varaždinu na 28. Varaždinskom polumaratonu, gdje su se trčale dvije utrke, jedna od 4,8 kilometara i druga od 21 kilometra. Među brojnim atletičarima bili su i oni iz Koprivnice.

U dječjoj utrci dužine 500 metara u kategoriji djevojčica 8-9 godina Nika Tucković osvojila je peto mjesto, a Zara Štefanić prvo u kategoriji 10-11 godina. U utrci građana na 4,8 km Tara Rušak je bila treća u kategoriji juniorke, a u istoj kategoriji Zara Štefanić je bila sedma. Sonja Rušak je u kategoriji Ž50-59 zauzela deveto mjesto, dok je Goran Gregurec bio prvi na istoj duljini, ali u kategoriji M50-59.

U polumaratonu 21,1 km Vanja Rupčić je osvojila prvo mjesto u kategoriji Ž40, Nataša Sušanj je bila šesta u kategoriji Ž45, a Marija Vladušić peta u kategoriji Ž50. Mirko Antoljak je u kategoriji M50 bio šesti, dok je Zdravko Ljubić u istoj kategoriji zauzeo 12. mjesto. Trčao je i Tomislav Cestar u kategoriji M45 te osvojio 15. mjesto.

Napomenimo i to da je u subotu, po kišnom vremenu, održan polumaraton Virovitica – Barcs uz koji se održavala i utrka građana, čiji je start bio od ulaza u Terezino Polje do Barcsa u dužini od 5,8 kilometara. Na toj kraćoj utrci nastupio je koprivnički atletičar Oliver Orešić i uvjerljivo osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju.

Foto: AK Koprivnica