KEREKESH TEATAR i UMKO

Organizatori prezadovoljni kazališnim dijelom Ljeta na Šoderici. Otkrili ime najposjećenije predstave i ekskluzivno potvrdili koju ćemo gledati nagodinu

Potvrđeno nam je kako će se osmi festival na podravskome moru sigurno održati i sljedeće godine. Naravno, osim ako svoje prste umiješa viša sila.

14:12h
0
Foto: Mateo Alečković

Više od šest tisuća posjetitelja pratilo je Kerekesh teatar na trima ljetnim manifestacijama u Varaždinskim Toplicama, Donjoj Stubici i, naravno, na Šoderici, gdje kazališni festival organiziraju u suradnji s Udrugom mladih Koprivnica.

Dakle, sedmo izdanje Ljeta na Šoderici posjetiteljima željnih smijeha i dobre zabave donijelo je šest predstava. Prvo smo uživali uz premijere predstava Susjedi i Ja, trudnica, nakon čega smo se podsjetili koliko su dobri Proščenje vu Gruntovcu, Imovina, Ringišpil i Skupština, kojom je ovogodišnja manifestacija uz podravsko more zaključena.

– Super, prezadovoljni smo odazivom ljudi. Ljudi su jedva čekali otvaranje. Dali smo sve od sebe kako bismo ispoštovali epidemiološke mjere. Od posjetitelja i inspektora nismo imali nikakvih primjedbi – rekao nam je Tomislav Jurenec, idejni začetnik manifestacije Ljeto na Šoderici koja je s izvođenjem krenula 2015. godine.

Dali smo sve od sebe kako bismo ispoštovali epidemiološke mjere, rekao nam je organizator Tomislav Jurenec // Foto: Mateo Alečković

Otkrio nam je kako je najposjećenija predstava bila Ja, trudnica, dok Susjedi – temeljeni na televizijskoj seriji Zauvijek susjedi – ne zaostaju previše glede posjećenosti.

– Smatramo kako je manifestacija jako dobra. Od prve smo je godine pomalo koncipirali i slagali. Rastemo, čak i u vrijeme pandemije. Hvala publici koja nas cijeni i podržava – zahvalan je Jurenec.

Tomislav Jurenec // Foto: Dominik Smolak

Kako se predstave izvode na otvorenom, tako je uz najavu svake valjalo upozoriti na mogućnost kiše, čime bi se izvođenje preselilo u dvoranu koprivničke Srednje škole. Ovoga su ljeta vremenske (ne)prilike utjecale na dvije, odnosno prebacile ih u zatvoreno, i to Proščenje vu Gruntovcu i Imovina.

Potvrdio nam je, ujedno, kako će se osmi festival Ljeta na Šoderici sigurno održati iduće. Naravno, osim ako svoje prste umiješa viša sila.

– Organiziranje kreće u siječnju i traje do ožujka. Ekskluzivno možemo potvrditi kako će se iduće godine igrati predstava Dimnjačar. Nije je bilo par godina, a riječ je o predstavi odigranoj više od 1500 puta. Svaki je put sve bolja i bolja – zaključio je Jurenec.