-4.4 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
udruga za mali nogomet

Organizatori Zimske lige: Ne osjećamo se odgovornima za incident, u tih 10-ak sekundi ludila ne bi nam pomogli ni zaštitari, a protiv napadača ćemo donijeti najstrožu odluku
O

Najstrože osuđujemo nasilje, ali u tih 10 sekundi, ako ćemo realno, teško je nešto napraviti. Zbog nekontroliranog ponašanja dečko je etiketirao sebe, nažalost, i mladića iz druge ekipe koji trpi posljedice, kažu iz UMNK-a

Ne propustite

Jučerašnja tučnjava u dvorani odjeknula je širom Hrvatske. Naš tekst i video prenose se i danas diljem Lijepe naše i za Zimsku ligu odjednom svi znaju. Nažalost, etiketirao ju je ovaj incident, iako se na turniru igra vrlo dobar nogomet u kojem sudjeluju ponajbolji hakleri kontinentalne Hrvatske. Sve to teško pada i organizatorima, koje su još jučer pojedinci prozivali zbog nedostatka zaštitarske i liječničke službe.

- Oglas -

Sukladno tome, zatražili smo mišljenje organizatora iz Udruge za mali nogomet Koprivnica (UMNK), odnosno pitali ih je li bilo propusta u organizaciji. Kažu da se ne osjećaju krivima i da su u tih nekoliko sekundi ‘meteža’ na parketu napravili sve što je bilo u njihovoj moći.

– U tih desetak sekundi praktički je nemoguće reagirati, mi smo svi odmah uletjeli, a situacija se sama po sebi smirila kada je nesretni igrač ostao ležati na parketu. Imamo dežurnu fizioterapeutkinju, pogledala je situaciju i procijenila da je najbolje pozvati hitnu pomoć, koja je stigla vrlo brzo. Ona je tamo cijelo vrijeme, sjedi uz nas za zapisničkim stolom, ali ne može ona operirati niti je zbog toga tamo – osvrnuli su se organizatori na pitanje vezano uz liječničku službu.

Napravili sve što su u tom trenutku mogli

S druge strane, nije bilo ni zaštitarske službe, no kako poručuju, da su zaštitari i bili tamo, ne bi mogli spriječiti to što se dogodilo.

- Oglas -

– Ne znamo što bi oni mogli napraviti u tih desetak sekundi. Oni bi bili uz publiku, a incident se dogodio 30-ak metara dalje i nismo sigurni bi li oni sve to mogli spriječiti. Najstrože osuđujemo nasilje, ali u tih 10 sekundi, ako ćemo realno, teško je nešto napraviti. Zbog nekontroliranog ponašanja dečko je etiketirao sebe, nažalost, i mladića iz druge ekipe koji trpi posljedice. Nama je najvažnije da se takve stvari više ne događaju i da je mladom igraču dobro. Napravljen mu je CT glave i sve je dobro, nema nekih većih posljedica – poručili su i dodali da zaštitarska služba dolazi za zadnja četiri dana turnira, što je i ranije bilo u planu.

Zimska liga, policija
Foto: Ivan Balija

– Sve u svemu, ne mislimo da na nama leži neka odgovornost, mi smo sa svoje strane sve napravili. Reagirali smo koliko god smo brzo mogli, a jasno je da nam je svima žao što je do toga uopće došlo. Imamo 750 igrača od 10 do 60 godina, 160 utakmica i gledamo da sve prođe u najboljem redu, ali dogodi se tih 10 sekundi koje te označe, no kako smo rekli, još više samog počinitelja – smatraju dečki iz UMNK-a.

Disciplinska mjera protiv pojedinca

Kažu da će se disciplinska komisija, koja trenutno zasjeda, donijeti odluke o sankcijama.

– Mislimo da će protiv mladića koji je sve uzrokovao disciplinska komisija donijeti najstrožu odluku, a kakva će ta kazna biti uskoro ćemo vidjeti. Protiv ekipe teško možemo ići, to je bilo u žaru borbe, a taj udarac je bio individualan, to je uzrokovalo prekid, dolazak hitne i policije i zato će sankcija ići pojedinačno prema igraču. Situacija je prilično nezgodna, pogotovo jer se radi o stranom državljaninu, izbjeglici, ali što se nas tiče, mi na to gledamo kao i na svakog drugog igrača, nije nam važno otkud je i što je, znamo da je žao i njemu, htio je čak jučer s ozlijeđenim mladićem u bolnicu, da mu bude potpora – zaključili su organizatori Zimske lige.

Podsjetimo, utakmica je registrirana rezultatom 5:0 za Sempre Forte, iako je CB Osmica u toj posljednjoj minuti, kada je incident izbio, vodila 3:2. Nakon svega, policija je uzela izjave od sudaca, zapisničkog stola i od igrača koji je bio najagresivniji, a odgovor iz PU koprivničko-križevačke još uvijek čekamo. Liga se nastavlja u četvrtak osminom finala seniora.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

PRESLATKA!

Osmijehom oborila s nogu sve oko sebe, energija iz nje jednostavno pršti! Pogledajte ovu ljepoticu

Kad ju čovjek ugleda dođe mu da se momentalno nasmiješi i kaže joj "Bok!", iako nam se nije ni...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti