Kandidat za predsjednika SDP-a u Koprivnici

Orsat Miljenić: U Koprivnici je SDP ne samo važan, nego i najvažniji, a stvari treba rješavati na lokalnoj razini, mi smo tu samo da pomognemo

11:44h
0
Orsat Miljenić u Koprivnici
Orsat Miljenić u Koprivnici // Foto: Ivan Brkić

Po pitanju statusa SDP-a u Koprivničko-križevačkoj županiji Miljenić drži da stranka ovdje sigurno treba imati ambiciju doći na vlast, bilo u koaliciji ili samostalno.

Kandidat za predsjednika SDP-a Hrvatske, Orsat Miljenić jučer je u sklopu turneje po lokalnim organizacijama SDP-a Koprivničko-križevačke županije, posjetio je i Koprivnicu. Skup s članstvom održao se u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta.

U Koprivnici je SDP ne samo važan, nego i najvažniji. Kao kandidatu za predsjednika SDP-a, cilj mi je susresti se sa što više članica i članova, prezentirati svoj program, sebe i dati ljudima mogućnost da biraju – rekao nam je Orsat Miljenić.

Po pitanju nove Vlade izjasnio se kako mu ovaj sastav ne daje razloga za optimizam te da u ovom trenutnku vidi tri sporne politike.

– Jedna je Martina Dalić, u čije je vrijeme i franak nastajao, te činjenica da ona dolazi iz bankarskog sektora i da je dosad zagovarala jednu neoliberlanu politiku za koju ne smatram da je ono što Hrvatskoj treba – započeo je svoju analizu Miljenić, nastavivši s novim ministrom zdravlja Milanom Kujundžićem za kojeg kaže da je i tijekom kampanje davao uvredljive izjave ispod svake razine, smatrajući da takva osoba ne može biti ministar.

Orsat Miljenić u Koprivnici
Miljenić podržava jačanje stranke na razini županije // Foto: Ivan Brkić

– Čije je sve grobove obilazio i slično tome, stvar je ideologije kojoj tu nije mjesto. Također, bojim se da nam se sprema i privatizacija zdravstva, da se tu spremaju i neke stvari kroz ovu konzervativnu revoluciju koja će se nastaviti – iznio je svoj stav Miljenić, završivši analizu s potencijalnim ministrom znanosti Pavom Barišićem koji, prema onome što je prije zastupao, neće biti za nastavak kurikularne reforme na nekim građanskim osnovama kako smo mi htjeli.

– Ne ulijeva mi povjerenje. Ukupni sastav nastavak je dosadašnjeg – mandatara su promijenili, ali ljudi su manje-više isti ili slični.

Po pitanju statusa SDP-a u Koprivničko-križevačkoj županiji Miljenić drži da stranka ovdje sigurno treba imati ambiciju doći na vlast, bilo u koaliciji ili samostalno.

– O tome moraju odlučivati kolege koji su ovdje, a ja se, ako budem predsjednik, neću miješati u njihov posao. Za to ne treba odlučivati iz Zagreba, ali mi smo tu za pomoć i promociju, za koga i gdje god treba – poticajan je predsjednički kandidat u SDP-u koji misli da je, što se tiče frakcija među članstvom i na županijskog i na gradskoj razini, činjenica da je kratko u stranci prednost, stoga što nema doticaj s poviješću i s onim što je bilo, gdje je tko bio i na čijoj strani.

– Prvenstveno, sve te stvari treba rješavati na lokalnoj razini, a mi smo tu da pomognemo ako nas se traži – ponovio je Miljenić izraz svoje podrške i time zaključio posjet Koprivnici.

Na skupu su prisustvovali lokalni esdepeovci, a graonačelnik Mišel Jakšić već je ranije izrazio svoju podršku ovome kandidatu.

 

 

čitam...