OŠ Đuro Ester, 3. a // Zbog dobrih djela Grad Koprivnica nagradio ih školom u prirodi na moru

13:45h
0
Učenici 3. razreda koprivničke Osnovne škole Đuro Ester // Foto Milan / OŠ Đuro Ester

Razredu Sanje Ciber gradonačelnica Vesna Želježnjak odobrila je 24.000 kuna. Djeca će ići u školu u prirodi u Biogradu na Moru. Prema planu i programu, s razrednicom će obići Cerovačke pećine, slapove Krke, Sokolarski centar, te gradove Zadar i Šibenik.

Humanitarno djelovanje i te kako se isplatilo učenicima 3. a razreda koprivničke Osnovne škole Đuro Ester. Gradonačelnica Vesna Želježnjak prekjučer im je i službeno odobrila sredstva u iznosu od 24.000 kuna (1000 kuna za svakog učenika) za sufinanciranje terenske nastave. Riječ je o školi u prirodi koju će polaziti od 14. do 18. rujna u Biogradu na Moru. Prema planu i programu, djeca će s razrednicom Sanjom Ciber obići Cerovačke pećine, slapove Krke, Sokolarski centar, te gradove Zadar i Šibenik.

Još u studenom Dječje vijeće grada Koprivnice i Društvo Naša djeca Koprivnica raspisali su Natječaj za dodjelu nagrada za djela nesebične pomoći i solidarnosti “Naj dječje djelo” pod nazivom “Veliko srce koprivničkog djeteta”. Cilj je bio inspirirati djecu i sve važne osobe u njihovu životu u činjenju dobrih djela, osobito u vršnjačkom pomaganju, pomaganju starijim osobama, pomaganju osobama s invaliditetom i ranjivim skupinama te promicanju dječjih prava i snaženju dječjih sposobnosti, samopouzdanja, socijalne osjetljivosti i humanosti, ističu iz koprivničke gradske uprave, koja je i pokrovitelj cijele inicijative.

Povjerenstvo za dodjelu priznanja i pohvalnica za “Naj dječje djelo”, kojeg su činile i dvije djevojčice – predstavnica Vijeća učenika i članica Dječjeg vijeća grada Koprivnice, zaprimilo je krajem siječnja 10 nominacija, a upravo 3. a razred OŠ Đuro Ester odabran je kao najbolji u pružanju nesebične pomoći, solidarnosti i ljubavi prema bližnjima, posebno u međuvršnjačkoj pomoći i zaštiti ranjivih osoba u odnosu prema prijatelju iz razreda koji ima teškoće i boluje od cerebralne paralize, stoji u obrazloženju zaključka koprivničke gradonačelnice.

Svečana dodjela pohvalnica svoj nominiranoj djeci održana je još 24. ožujka na svečanosti u Domoljubu. Koprivnička gradonačelnica učenicima 3. a razreda tada je dala vaučer, a sada je evo donijela i zaključak kojim će Grad namiriti troškove putničkoj agenciji za njihovu terensku nastavu.