Osam međunarodnih Superior Taste Award priznanja za Podravkine proizvode

12:54h
0
Priznanja Superior Taste Award koje je Podravka osvojila za kvalitetu i okus svojih proizvoda preuzela je u Bruxellesu Jadranka Ivanković, članica Uprave Podravke.

Osam međunarodnih priznanja osvojili su Podravkini proizvodi na natjecanju Superior Taste Award 2013. u Bruxellesu za vrhunsku kvalitetu i okus, što je još jedna potvrda prepoznatljivosti kvalitete Podravkinih brandova na međunarodnom tržištu.

Superior Taste Award dodjeljuje International Taste & Quality Institute – vodeća neovisna svjetska organizacija koja ocjenjuje kvalitetu okusa svih kategorija proizvoda iz segmenta prehrane i pića. Ocjenjuju se isključivo proizvodi koji se nalaze na policama trgovina, a u proces ocjenjivanja mogu ući proizvodi samo onih kompanija koje posjeduju certifikate kontrole kvalitete.

Važnost ove nagrade najbolje ilustrira činjenica da u pravilu manje od 10 posto svih proizvoda koji sudjeluju u testiranju uspije osvojiti tri zvjezdice, odnosno više od 90 posto mogućih bodova. Vodeći europski kuhari, stručnjaci za pića i sommelieri iz prestižnih europskih kulinarskih organizacija ponovo su prepoznali prirodnu mineralnu vode Studenac kao proizvod koji se izdvaja iznad konkurencije, ocijenivši ga s maksimalne tri zvjezdice.

Studenac je tako kao i prošle godine dobio maksimalne tri zvjezdice, a priznanje izvrsnosti dobili su i Studenac Naranča-kumquat te Studenac Limun-grejp s dvije zvjezdice, kao i Podravka pasirana rajčica i Podravka sjeckana rajčica s bosiljkom i origanom, dok oznaka Superior Taste Award ove godine pripada i Podravkinoj sjeckanoj rajčici s maslinama i češnjakom, Pikant kobasici te Pilećoj pašteti, koje su dobile po jednu zvjezdicu.

– Iznimno smo ponosni što Studenac ovu titulu nosi od 2010. godine te je i ove godine nagrađen s maksimalne tri zvjezdice za izvrsnost okusa na tom prestižnom natjecanju. Međutim, želim naglasiti kako nam dodatno zadovoljstvo daju i ostali naši nagrađeni proizvodi – koji su u teškoj konkurenciji od 1239 internacionalnih proizvoda osvojili dvijeili pak jednu zvjezdicu. To nam je potvrda izvrsnog inovativnog rada te nam svakako daje dodatnu motivaciju u daljnjem radu i razvoju još boljih proizvoda – naglasila je Jadranka Ivanković, članica Uprave Podravke prilikom preuzimanja ovih vrijednih priznanja.