blagdani

Osam savjeta za izradu uskršnjih ukrasa s djecom

Potaknite djecu na kreativnost tako što ćete im ponuditi da samostalno iscrtaju uskršnja jaja. Nema ograničenja, sami biraju motive i mogu nacrtati što god požele.

10:43h
0
Foto: Orion
Foto: Orion

Koliko god se veselili uskršnjim blagdanima, vaši se klinci vesele još i više. Obožavaju raditi ručicama i stvarati nešto kreativno. Pročitajte 8 super savjeta za izradu jednostavnih uskršnjih ukrasa i uposlite vrijedne dječje ručice.

  1. Obojite jaja na potpuno novi način

Klasične boje za jaja djeci nisu zanimljive. Ovaj Uskrs isprobajte inovativne tekuće i gel boje koje se nanose utrljavanjem na već kuhana jaja. Osim što ih se ne treba kuhati u odvojenim posudama, dodatna prednost je što klinci mogu sami smiksati neku svoju boju i odrediti koliko žele da bude jarka. Dolaze u setovima s različitim završnim efektima pa kad se jaja oboje, može im se dodati efekt pozlate i srebra, sedefni, briljantni ili mramorni sjaj. Za ekstra sjaj obojene pisanice premažite s malo ulja. Svaka pisanica nova je zabava!

  1. Ukrasite pisanice pomoću dekorativnih setova
Foto: Orion
Foto: Orion

Pronađite dekorativne uskršnje setove koji će zadovoljiti i najzahtjevnije male kreativce. Setovi sadrže boje za jaja, folije u koje mogu obući jaje, sličice s uskršnjim motivima i zec-postolje na koje mogu odložiti dekorirana jaja. Pravu euforiju izazvat će i oni setovi koji sadrže glitter gel boje u tubama. Nanose se na već obojene pisanice, a osim zlatnih i srebrnih, tu je i set glittera u pet različitih boja. Svaki dekorativni set sadrži zaštitne rukavice za nježne dječje ručice i boja se uklanja pranjem, ali ipak zaštitite podlogu na kojoj će mališani raditi uskršnje pisanice.

  1.  Otkrijte magične uskršnje šaralice
Foto: Orion
Foto: Orion

Potaknite djecu na kreativnost tako što ćete im ponuditi da samostalno iscrtaju uskršnja jaja. Nema ograničenja, sami biraju motive i mogu nacrtati što god požele. Na stalcima uskršnjih dekoracija pronađite magične uskršnje šaralice koje sadrže boje za jaja i magične olovke ili markere za crtanje po jajima. U setu dolazi i preslatko zec-postolje na koje mogu staviti ukrašena jaja. Bit će ponosni na svoj uradak.

  1.  Igrajte zabavne uskršnje igre

Organizirajte popularnu potragu za jajima, ali je učinite još zabavnijom. Trebat ćete više različitih jaja koja možete podijeliti u bodovne razrede. Ona jaja koja djeca samostalno ukrase neka nose više bodova od kupljenih čokoladnih jaja, a odaberite i najljepše jaje koje proglasite nagradnim: tko ga nađe osvaja nagradu. Nagrada može biti uskršnji plišani zeko, magični uskršnji shaker ili nešto treće što vaše dijete jako voli.

  1. Isprobajte uskršnji shaker za prave kreativce
Foto: Orion
Foto: Orion

Klinci vole šljokice, kristale, naljepnice, sve što je veselo i šareno, posebno ako mogu sami napraviti. Obožavat će i magični shaker za prskani efekt pisanica. U paketu shakera nalazi se tekuća boja za jaja i čarobna riža. Sve što trebaju za savršenu dekoraciju je ubaciti malo boje, nekoliko zrna riže i dobro protresti. Najbolji dio ovog kreativnog procesa je što prstići nemaju doticaj s bojom, pa će ručice ostati čiste.

  1. Napravite buketić od pisanica
Foto: Orion
Foto: Orion

Manjoj djeci nespretno je pridržavati klasična jaja dok ukrašavaju ili crtaju po njima, a mogu ih i razbiti. Za njih su dekorativna jaja od stiropora u raznim dimenzijama, ovisno o uzrastu vašeg djeteta. Mogu ih bojati, ukrašavati glitterima, kristalima ili naljepnicama s uskršnjim motivima. Kada završe s bojanjem, ukrašena dekorativna jaja stavite na tanke drvene štapiće i svežite ukrasnom trakom. Dobit ćete predivan buket koji možete staviti u vazu.

  1. Organizirajte izložbu

Ponosno pokažite pisanice koje su ukrasili vaši mališani i izložite ih na vidljivo mjesto u kući. Možete ih složiti na dekorativnu travu u neku posudu, ali se tako sve pisanice neće dobro vidjeti. Bolja opcija je zec-postolje ili neki od ukrasnih tanjura i stalaka za uskršnja jaja na koje možete staviti do 25 pisanica. Svaka pojedina pisanica zasjat će kao glavna zvijezda uskršnjih dekoracija.

  1. Obavite kupnju na jednom mjestu
Foto: Orion
Foto: Orion

Ne trošite vrijeme na obilaske dućana u potrazi za svim potrebnim za izradu uskršnjih ukrasa. Sve što trebate čeka vas na Happy Easter stalcima uskršnjih dekoracija u svim većim trgovinama. Inovativne tekuće i gel boje koje se nanose utrljavanjem na kuhana jaja s raznim efektima, stickeri, glitteri, naljepnice s uskršnjim motivima, puzzle, bojanke, šaralice i nezaobilazni dekorativni setovi za čarobnu atmosferu ovog Uskrsa.

Foto: Orion
Foto: Orion
Foto: Orion
Foto: Orion
Foto: Orion
Foto: Orion
Foto: Orion
Foto: Orion
Foto: Orion
Foto: Orion