USKORO POTPISIVANJE UGOVORA

Osigurana sredstva za prigradsko naselje, uskoro kreće izgradnja sustava odvodnje u Suhoj Kataleni

Izgradnjom sustava za 337 mještana u ovom prigradskom naselju riješit će se problem otpadnih voda te će sa zaštititi okoliš, podzemne i površinske vode od zagađenja kao i osiguravanje kvalitete vodotoka koji prolazi kroz samo mjesto.

10:25h
0
Foto: djurdevac.hr

U proračunu Grada Đurđevca osim za brojne projekte u provedbi osigurana su i sredstva za projekte izgradnje sustava odvodnje na području prigradskih naselja Sveta Ana, Mičetinac, Sirova Katalena i Suha Katalena.

Ovih dana u Grad Đurđevac stigla je i Odluka o sufinanciranju projekta izgradnje sustava odvodnje u naselju Suha Katalena s uređajem za pročišćavanje, te se uskoro očekuje i potpis ugovora. Komunalije i Grad Đurđevac ovaj su projekt prijavili na natječaj programa ruralnog razvoja, a ukupna vrijednost projekta iznosi oko 6,8 milijuna kuna.

– Osim što je Grad uspješan u povlačenju EU sredstava, uspješne su i naše Komunalije. Ovo je samo jedan od projekata kroz koji želimo riješiti kompletno pitanje sustava odvodnje na području grada i prigradskih naselja. Preko Aglomeracije riješit ćemo Budrovac i Čepelovac, a kroz ovaj projekt Suhu Katalenu. Spremni su i projekti odvodnje za prigradska naselja Sveta Ana, Mičetinac i Sirova Katalena – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Provedenom studijom za aglomeraciju pokazalo se neisplativo spajati sustav kanalizacije Suhe Katalene na centralni dio u Đurđevcu, te se pristupilo projektiranju samostalne aglomeracije Suha Katalena sa sustavom odvodnje – rekao je Tomislav Kolarić, direktor Komunalija.

Izgradnjom sustava za 337 mještana u ovom prigradskom naselju riješit će se problem otpadnih voda te će sa zaštititi okoliš, podzemne i površinske vode od zagađenja kao i osiguravanje kvalitete vodotoka koji prolazi kroz samo mjesto.

– Ovo je zbilja još jedan hvalevrijedan projekt koji će Grad Đurđevac realizirati u suradnji s Hrvatskim vodama i našim Komunalijama, te je to zapravo potvrda koliko Grad brine o svojim prigradskim naseljima. Visina ulaganja i mali broj žitelja nisu zapreka za ujednačavanje uvjeta života, a ovim projektom se još jednom prigradska naselja stavljaju u naš fokus. Osim što naši stanovnici imaju uvjete za spajanje na mrežu vodoopskrbe uskoro će svi imati i uvjete spajanja na sustav odvodnje – rekao je gradonačelnik Janči.

čitam...
Loading...