POTPISIVANJE UGOVORA

Osigurano je osam milijuna kuna za prijevoz županijskih osnovnoškolaca, vraćaju se i linije za srednjoškolce

Drugo polugodište počinje preksutra, u ponedjeljak.

14:20h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i direktor tvrtke Čazmatrans Damir Pavlović potpisali su treći godišnji ugovor o prijevozu učenika osnovnih škola kojima je Županija osnivač.

Ugovor za 2021. godinu vrijedan 7.948.260,00 kuna s PDV-om odnosi se na 180 nastavnih dana te su uključene i dodatne linije potrebne radi sigurnosti učenika i epidemioloških preporuka vezanih uz pandemiju koronavirusa. Ugovor, ističe županijsko vodstvo, uključuje i prijevoz učenika u sklopu programa obuke neplivača što Županija sufinancira ta polaznike trećih razreda na koprivničkim bazenima Cerine.

– Posljednjih smo dana jako angažirani u organizaciji nastavka školske godine, pri čemu je prijevoz učenika izuzetno važan segment. Potpisivanjem ovog vrijednog ugovora od gotovo osam milijuna kuna nastavljamo s kontinuitetom osiguranja adekvatnih uvjeta za učenike, a kao osnivač poduzeli smo i sve potrebne aktivnosti za funkcioniranje sustava školstva u izvanrednim okolnostima kako bi se zaštitilo zdravlje učenika, učitelja i nastavnika, ostalih djelatnika i njihovih obitelji. Vjerujemo kako će ovakav način provođenja nastave koji započinje u ponedjeljak 18. siječnja značajno utjecati na stabilnost i nastavak trenda poboljšanja epidemiološke situacije – rekao je Koren.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Govorili su, također, o organizaciji prijevoza za srednjoškolce kojima se sufinanciraju mjesečne karte za koje učenici, odnosno njihovi roditelji izdvajaju simboličnu cijenu.

– U Koprivničko-križevačkoj županiji javni linijski prijevoz (autobusni i željeznički) obavljaju troje prijevoznika – Čazmatrans Promet d.o.o., Autoprijevoz Škriljak i HŽ Putnički prijevoz d.o.o., a sa svima je dogovoreno da se od ponedjeljka ponovno uvode linije na kojima putuju učenici srednjih škola – poručuju iz Županijske uprave.

Podsjetimo, drugo polugodište počinje preksutra, u ponedjeljak. Učenici od prvoga do četvrtoga razreda osnovnih škola, kao i učenici četvrtih razreda srednjih škola nastavu će imati uživo, dok će je ostali pratiti putem interneta.

Dodajmo kako su sastanku prisustvovali i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija