Priprema se projekt

Osigurat će se sredstva za školsku prehranu siromašnih učenika

14:49h
0
Sastanak o osiguravanju školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva // Foto: kckzz.hr

Zato će u narednom razdoblju biti određene ciljne skupine za koje se prehrana osigurava, kao i kriteriji za njihovo određivanje. Rok za predaju projektne aplikacije je 1. srpnja 2016. godine.

U prostorima Županije je u petak održan radni sastanak vezan uz pripremu projektne prijave za poziv Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva.

Poziv je to za projekte koji će se financirati sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije. Projekti će se financirati udruženim sredstvima Europske unije (85 posto) i 15 posto državnog proračuna, sa 100 posto bespovratnih sredstava. Na sastanku je dogovoren model pripreme projekta u kojem će Županija biti prijavitelj, a županijske osnovne škole partneri.

Zamjenik župana Ivan Pal istaknuo je važnost ovog projekta budući da je preko njega moguće dobiti sredstva za školsku prehranu najsiromašnijih učenika. Zato će u narednom razdoblju biti određene ciljne skupine za koje se prehrana osigurava, kao i kriteriji za njihovo određivanje. Rok za predaju projektne aplikacije je 1. srpnja 2016. godine.