Osijek osam godina bez boda u Koprivnici, Čačić želi nastaviti tradiciju

19:20h
0
Marko Mirić veliki je adut Slavena Belupa u utakmici s Osijekom // Foto: Koprivnica.net

Pred Slavenom Belupom je utakmica s Osijekom, koji u Koprivnici već osam godina nije osvojio niti jedan bod, a u posljednjih osam utakmica u šest navrata nije postigao pogodak. Posljednju pobjedu Osijek je ostvario u Koprivnici u proljeće 2007. godine, a u aktualnom prvenstvu u dva navrata slavili su Farmaceuti, u Koprivnici 2:0 i u Osijeku 3:2.


– Dobro smo iskoristili prvenstvenu stanku i spremni čekamo utakmicu, iako smo imali određenih problema zbog ozljeda i bolesti igrača. Ejupi nije dva dana trenirao zbog temperature, ali imamo dovoljno igrača koji ga mogu zamijeniti u napadu. Osijek ima kvalitetu, igra dobro, iako je u posljednje tri utakmice osvojio samo bod i pokušat će se izvaditi u Koprivnici. No, mi igramo na našem terenu i želimo nastaviti stopostotni učinak. Od prve minute ćemo se nastojati nametnuti i tražiti sva tri boda – najavio je Ante Čačić, trener Slavena Belupa.

Utakmica se igra na Gradskom stadionu u Koprivnici u četvrtak, 2. travnja s početkom u 17 sati, a najavljuje se i dolazak oko 150 navijača iz Osijeka. U Slavenu se nadaju da će i njihovi navijači doći podržati svoju momčad u ovoj važnoj utakmici.

– Pobjeda bi u toj utakmici bila golema stvar. Znamo što nas čeka. Bit će to teška, ratnička utakmica, ali i utakmica koja bi mogla donijeti prekretnicu. Znate i sami kako se u nogometu događa da jedan susret i jedna pobjeda sve preokrenu. To bi za nas mogao biti baš taj susret – nada je vezni igrač Osijeka Tomislav Šorša.

Gostima nedostaje kartonirani Jamak, dok je Škorić ozlijeđen.

MAXTV PRVA LIGA, 27. KOLO

SLAVEN BELUPO – OSIJEK (četvrtak, 2. travnja u 17.00 – Arenasport)

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Sudac: Goran Gabrilo (Split).

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Kardum – Purić, Fuštar, Grgić, Delić – Brlek, Paracki, Crepulja – Mirić, Vugrinec, Ozobić. TRENER: Ante Čačić.

PRIČUVE: Picak, Peričić, Parlov, Gregurina, Jambor, Mišić, Mihaljević.

IZOSTANCI: Edson (oporavljenik), Ejupi (bolestan), Geng (ozlijeđen).

čitam...