priznanje stvaratelji za stoljeća

‘Oslonjeni na vlastite snage i pamet možemo doprinijeti stvaranju nove slike grada’

14:00h
0
Dodjela priznanja // Foto: Grad Ludbreg
Dodjela priznanja // Foto: Grad Ludbreg

Grad Ludbreg primio je posebno priznanje Stvaratelji za stoljeća za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi od Međunarodnog ekonomskog foruma Perspektive u Dubrovniku.

– Posebna mi je čast i drago mi je da kao gradonačelnik mogu primiti priznanje kao znak dobrog političkog rada, ne samo mene nego i gradskog vijeća, koje je uvijek donosilo odluke usmjerene na razvoj grada. Politika je zadužena za kreiranje poticajnog okvira i hrabre vizije razvoja u kojoj svi mogu ostvarivati svoje najbolje rezultate. Pred nama je još puno posla, ali mislim da idemo u dobrom smjeru – rekao je Dubravko Bilić, ludbreški gradonačelnik.

Objasnio je kako mnogi statistički podaci govore tome u prilog. Primjerice, stopa nezaposlenosti u siječnju 2016. godine manja je za 20 posto nego lani u isto vrijeme, a istovremeno rasla je zaposlenost po stopi od tri posto što je stvorilo dobru ekonomsku bazu za ulaganja u gospodarsku infrastrukturu.

Usto, Ludbreg je prošle godine registrirao i svoju poduzetničku zonu kao jedinstvenu cjelinu koja je popunjena s preko 70 posto čime je jedna od uspješnijih u Hrvatskoj, a aktiviran je i projekt njenog sjevernog dijela za koji se ovih dana očekuje građevinska dozvola i nove investicije.

Dubravko Bilić // Foto: Grad Ludbreg
Dubravko Bilić // Foto: Grad Ludbreg

– Po ostvarenoj neto dobiti poduzetnika u 2014. godini Ludbreg se nalazi na 48. mjestu od 556 hrvatskih jedinica lokalne samouprave. Izvoz od 2013. godine raste, a ono po čemu se posebno razlikujemo od gradova na sjeverozapadu Hrvatske jest činjenica da 71 posto svih zaposlenih radi u proizvođačkoj industriji – kazao je Bilić.

Dodao je kako je pripremljeno nekoliko kapitalnih projekata poput primjerice sanacije odlagališta te zamjena zastarjele javne rasvjete i uvođenje nove, a trenutno, kaže Bilić, s nestrpljenjem čekaju javne pozive i natječaje.

– Vrijedni mladi gradski djelatnici također rade na prijavnicama nekoliko europskih projekata te očekujemo dobre rezultate. Oslonjeni na vlastite snage i vlastitu pamet mislimo da možemo doprinijeti stvaranju nove slike grada i u budućem periodu – zaključio je Bilić.

 

čitam...
Loading...