16.8 C
Koprivnica
Subota, 23. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Osnovana Geopodravina
O

Ne propustite

090212-geopodravina-mZapočela je realizacija programa iskorištavanja geotermalnih voda na bušotinama Lunjkovec i Kutnjak.

Osnivanjem poduzeća Geopodravina u sklopu toga izgradit će se termoelektrana, sušara za povrće, uzgajalište riba, proizvodnja cvijeća i povrća i turistički kompleks s hotelom i bazenima, gdje se može očekivati otvaranje 500 radnih mjesta.

– Upravo je u ovom objedinjavanju najveća vrijednost. Podravka će mijenjati svoj odnos prema dobavi sirovina, a ponajviše povrća. Ubuduće bi se trebalo proizvoditi na podravskom selu, kako za svježu preradu tako i za buduću sušaru. Na isti način dobavljat će se stoka za mesnu industriju Danica, napomenuo je Zdravko Šestak, predsjednik Uprave Podravke.

Osnivači Geopodravine su HEP, Ina, Općina Legrad, Koprivničko – križevačka županija, Podravka i Hrvatski fond za privatizaciju.

Za prvog direktora novoosnovanog poduzeća imenovan je Nikola Bruketa koji je najavio realizaciju projekta kroz dvije faze, s ulaganjem od 1,5 milijarda kuna.

Završetak prve faze predviđen je za 2011. godinu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Skupina Pčelice

FOTO Mališani dječjeg vrtića Tratinčica sadnjom cvijeća obilježili Europski tjedan mobilnosti

Mališani iz dječjeg vrtića Tratinčica, u objektu Pčelica sa svojim odgajateljicama i djelatnicima Komunalca obilježili su Europski tjedan mobilnosti...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti