voće i povrće

Osnovana je Poljoprivredna zadruga Gruda za proizvodnju, skladištenje i distribuciju voća i povrća, S. Levak-Miklošić: Zajedničkim nastupom na tržištu ćemo dugoročno postići benefite

Svi dijelimo jednak interes, a to je još veća kvaliteta i konkurentnost, povećanje proizvodnje i lakši plasman proizvoda na tržište i u tom pogledu, okupljanje u Zadrugu će pomoći da se ti ciljevi lakše realiziraju, istaknuo je zamjenik župana Ljubić.

12:15h
0
Foto: Kckzz.hr

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije održana je osnivačka Skupština Poljoprivredne zadruge Gruda za proizvodnju, skladištenje i distribuciju voća i povrća. Zadruga je osnovana na poticaj Županije kako bi se zainteresirani mali proizvođači s područja Koprivničko-križevačke županije okupili i zajedničkim snagama svoje proizvode učinili još konkurentnijim i kvalitetnijim te ih lakše plasirali na tržište.

Osnivačkoj skupštini, na kojoj je za predsjednicu Skupštine izabrana Mirjana Ivančan, a za upraviteljicu Zadruge Sandra Levak-Miklošić, prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnik UO za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Članovi Zadruge su: Sandra Levak- Miklošić, Enio Šantić, Stanislav Strunjak, Mirjana Ivančan, Marijan Pandur, Branimir Juranić, Dubravko Baula, Damir Šijak, Davor Miklošić,  Matija Erhatić i Dragomir Pajska.

Foto: Kckzz.hr

Zamjenik Ljubić je čestitao svima koji su se uključili i podržali inicijativu Županije te dodao kako vjeruje da će Zadruga poslovati uspješno te omogućiti još bolju prepoznatljivost i kvalitetu poljoprivrednih proizvoda s područja županije.

– Niti jedan početak nije lagan, no siguran sam da se uz dobru volju i sinergiju vas proizvođača te podršku koju dobivate od Županije i stručnih službi, može učiniti vrlo mnogo. Svi dijelimo jednak interes, a to je još veća kvaliteta i konkurentnost, povećanje proizvodnje i lakši plasman proizvoda na tržište i u tom pogledu, okupljanje u Zadrugu će pomoći da se ti ciljevi lakše realiziraju. Želim vam mnogo uspjeha i dobre poslovne rezultate – kazao je zamjenik Ljubić.

Upraviteljica novoosnovane zadruge Sandra Levak-Miklošić napomenula je kako je osnivanje zadruge lokalnih proizvođača voća i povrća vrlo važan korak za budućnost ove grane poljoprivrede u našem kraju.

Sandra Levak-Miklošić // Foto: Kckzz.hr

– Svatko od nas je vrlo zauzet vlastitom proizvodnjom i plasmanom. Za vjerovati je da ćemo zajedničkom nabavom repromaterijala, standardiziranjem kvalitete proizvedenih proizvoda i zajedničkim planiranjem proizvodnje i nastupom na tržištu dugoročno postići benefite kakve smo vidjeli da imaju kolege u razvijenim europskim zemljama, u kojima je zadrugarstvo standard, a ne iznimka.  Nije bilo lako okupiti nas, stoga treba zahvaliti Županiji i zaposlenima u stručnim službama što su bili uporni i pružili nam svu stručnu potporu. Kao proizvođači odgovorni smo prema svojim obiteljima, zaposlenicima i poslovnim partnerima. Ovime smo dobili još jednu veliku odgovornost – prema lokalnoj zajednici. Vjerujem da ćemo svojim angažmanom opravdati ukazano nam povjerenje. Nadam se da ćemo biti dovoljno dobri i uporni kako bismo osnovali i proizvođačku organizaciju. Nadamo se i izgradnji distributivnog centra u našoj županiji što će uvelike povećati mogućnosti zajedničkog plasmana naših proizvoda  – rekla je Sandra Levak – Miklošić,

Dodajmo kako je Koprivničko-križevačka županija u Proračunu osigurala potrebna sredstva za početno funkcioniranje Zadruge, s ciljem uspostave kvalitetnog rada i buduće funkcioniranje Zadruge. Početkom iduće godine planira se i osnivanje Proizvođačke organizacije voćara i povrtlara, koja bi u skladu s daljnjim organizacijskim procedurama bila prihvatljiva za prijavu na javni poziv za sufinanciranje projektne dokumentacije budućeg distributivnog centra za voće i povrće.

Foto: Kckzz.hr
Foto: Kckzz.hr
Foto: Kckzz.hr
Foto: Kckzz.hr
Foto: Kckzz.hr
Foto: Kckzz.hr